Blogolj!

Minden a 34-es szám körül forog

Kecskés István

Harmincnégy éve jutott ki egyenesen a csoportjából a válogatott nagy versenyre, és ugyanennyi ideje nyert utoljára Wales vendégeként. 

Kezdjük a selejtezőkkel. A magyar válogatott ugye 1986-ban vett részt utoljára világbajnokságon. Mezey György korszakos csapata, akkor Hollandia, Ausztria és Ciprus mellől jutott ki Mexikóba. Akkor öt győzelem és egy vereség fért bele a mérlegbe, ráadásul a hollandok elleni zakó már nem számított. Azóta csak egyszer sikerült kvalifikálni nagy versenyre, 2016-ban az Európa-bajnokságra, de akkor pótselejtezőn jött az álomsorsolás és a kettős győzelem Norvégia ellen. 

Az 1988-as Európa-bajnokság selejtezőivel kezdődött a rossz sorozatunk és azóta lényegében esélyünk sem volt arra, hogy a csoportból eljussunk valahova. Most egyszerű a helyzet: ha nyerünk, akkor biztosan Európa-bajnoki meccseket játszunk jövőre. 

Igenám, csak ez walesi győzelem sem mindennapos. Éppen 34 éve sikrült nyernie utoljára a válogatottnak Cardiffban. Igaz, az egy barátságos mérkőzés volt, amelyen Esterházy Márton, Hajszán Gyula és Détári Lajos góljaival 3–0-ra győzött az együttes. Tétmeccsen azonban még sosem sikerült nyerni Wales vendégeként. 1963-ból van egy 1–1-es döntetlen (Tichy Lajos szerezte a magyar gólt), ezen kívül 1974-ben találunk még egy 2–0-s hazai győzelmet. 

https://valogatott.blogstar.hu/./pages/valogatott/contents/blog/86206/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?