Blogolj!

Magyar–szlovák: eddig nem volt boldog a kapitányok születésnapja

Kecskés István

A magyar–szlovák meccs napja Marco Rossi szövetségi kapitány születésnapja is. Hogy ünnepli-e az majd este kiderül. Eddig három szakembernek esett egybe a születésnapja egy meccsel – ők nem voltak túl boldogok. 

1983. szeptember 7. – Mezey György 42

Ha az nem lenne elég, hogy Mezey György a kispadon ülve ünnepelte a 42. születésnapját, akkor íme még egy adalék: az NSZK elleni budapesti mérkőzés volt a későbbi sikerkapitány bemutatkozása a válogatott mellett. A szakember Mészöly Kálmán segítője volt korábban, de a kinevezése után azonnal elkezdte építeni azt a csapatot, amely a mai napig utoljára jutott el világbajnokságra 1986-ban. Az más kérdés, hogy a születésnapja és a bemutatkozása nem sikerült tökéletesre, hiszen 1–1-re végeztünk az NSZK-val, pedig Nyilasi Tibor góljával vezettünk. A második félidőben Rudi Völler egyenlített. 

1994. március 23. – Verebes József 53

A Mágus második kapitányi cikulsának harmadik meccse és az 53. születésnapja egybeesett. Ausztriában játszott a válogatott és végzett 1–1-re. Az a tavasz a magyar válogatott egyik legfurcsább időszaka volt. Verebes úgy döntött, hogy a gárdának sokat kell együtt futballozni, hogy javuljon a teljesítménye, ennek érdekében lekötött nyolc találkozót. Négy hónap alatt két döntetlen mellett hat vereség került a mérlegbe. Az osztrák meccs volt a rémes széria második találkozója, ezen a meccsen Illés Béla szerzett vezetést Verebes József együttesének, de Pfeifenber ki tudott egyenlíteni. 

2003. március 29. – Gellei Imre 53

Gellei Imre is az 53. születésnapját töltötte a válogatott kispadján, de ő sem tudott tökéletesen ünnepelni, hiszen a csapata Lengyelországban nem tudott nyerni. Más kérdés, hogy a 0–0 már akkor is vállalható eredmény volt a barátaink elleni találkozón. Ráadásul ez Európa-bajnoki selejtező volt, így igazán értékesnek vélhettük a pontot. Aztán semmit sem ért, mert a csapat nem jutott ki a 2004-es viadalra, sőt a végén a lengyelek mellett a lettektől is kikapott a csoportban. 

https://valogatott.blogstar.hu/./pages/valogatott/contents/blog/83425/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?