Csökkent az aktív fertőzöttek száma, ketten elhunytak
Újabb 10 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 3931 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 2 idős, krónikus beteg.
Blogolj!

Válogatott: vége, végünk, égünk… – videó

Kecskés István

Rém kellemetlen, 2–1-es vereséget szenvedett a magyar labdarúgó-válogatott Luxemburg ellen idegenben. 

Lehetne itt elemezni a dolgokat, de minek? 

Szólhatna a történet arról, hogy a luxemburgi támadó, a méltán nem annyira híres Joachim a talpával húzta el a labdát a tizenhatosunkon belül, a védőink mellett és lőtt a kapunkba az első félidőben, de minek szaggasuk fel a sebeket? 

Már csak azért se érdemes, mert gyorsan jött az egyenlítés. Nikolics Nemanja tette be a kapuba a labdát, ki más? Akinek a válogatottságához az kellett, hogy Bernd Storck távozzon, mert nem kapta meg a normális szerepet a csapatban még akkor sem, ha minden országban gólkirály volt. 

Vagy folytatódhatna a rémtörténet azzal is, hogy Lovrencsics Gergő a felezőnél, földhözvágta a luxemburgit, mint annak idején Böde Dániel a norvég védőt. Akkor röhögtünk a zsíroskenyeres poénon, most sírni lehetne azon, hogy miért ilyen buta egy válogatott játékos, hogy egy ilyen helyzetben megszerzi a második sárgáját. 

Aztán búsulhatnánk azon is, hogy emberelőnyben Luxembug válogatottja, amely nagy nehezen becsúszott a világranglista top 100-as mezőnyébe, lényegében lefutballozta azt a magyar együttest, amely tavaly nyáron bekerült Európa legjobb 16 gárdája közé. Igen, lefutballozta, mert egymást követték a hazai helyzetek és az volt a szerencsénk – bocsánat, kedves luxemburgi játékosok –, hogy a miniállam labdarúgói nem ügyesek… Nagyon nem. Ha azok lennének, akkor ezen a békés novemberi estén kifilézték volna a csapatunkat. 

A hajrában azért összejött a történelmi luxemburgi siker – az eddigi tíz meccsből tizet mi nyertünk –, mert Marvin Martins egy közepesen ügyetlen mozdulattal a kapunkba helyezte a labdát. 

Történelmet írt a csapat. Vélhetően nincs még egy olyan válogatott a világon, amely ugyanabban a naptári évben kikap Andorrától és Luxemburgtól is. Még szerencse, hogy idén nem találkoztunk Máltával, San Marinóval, vagy valamelyik lakatlan sziget legjobb tizenegyével. 

Persze lehet mondani, hogy ez egy semmitmondó felkészülési találkozó volt. Igaz. Az volt. De akkor is rémesen nagy blama. A lelátón ott ült Georges Leekens szövetségi kapitány, akinek ebből a romhalmazból kell várat építenie. Nyilván nem bánta meg, hogy elvállalta a feladatot. 

Szélesi Zoltán megbízott szövetségi kapitány a meccs után arról beszélt az M4Sporton, hogy ki kell elemezni a hibákat, sőt azokat ki is kell javítani. Sajnos ezt már nem lehet. A bélyeg rajtunk. Kikaptunk Luxemburgtól. Is. 

https://valogatott.blogstar.hu/./pages/valogatott/contents/blog/44620/pics/lead_800x600.jpg
Andorra,csányi sándor,George Leekens,Luxemburg,Szélesi Zoltán,válogatott
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?