Blogolj!

Georges Leekens lett a szövetségi kapitány

A sportfaktor.hu oldal tudósítása szerint az MLSZ bejelentette, hogy Georges Leekens lesz a magyar válogatott következő szövetségi kapitánya.

A 68 éves szakember rendkívül hosszú és sokszínű pályafutást tudhat maga mögött, ami mindenképpen pozitívum. Mind válogatott, mind klubszinten nagyon rutinos, sikeres szakvezetőről van szó a személyében.

Leekens játékosként a Club Brugge és a Lokeren meghatározó alakja volt, azonban nem volt annyira nagy név, mint edzőként. Rengeteg belga klubnál megfordult, olyan nagycsapatoknál is, mint a Club Brugge, az Anderlecht vagy éppen a Gent. Számos kisebb egyesületnél is dolgozott, majd a belga válogatott élére nevezték ki. Az 1998-as vb-n azonban kudarcot vallott, hiszen nem sikerült továbbjutni a csoportból. 2003-ban még az algériai nemzeti csapatnál is dolgozott, azonban ott sem töltött el sok időt.

Az utóbbi években Afrikában próbálta ki magát, előbb Tunézia majd Algéria kispadján, de egyik helyen sem tudott egy évnél tovább maradni, hiszen átlagosan 1,15 évet tölt a kispadokon. 2016-ban bejelentették, hogy ő fogja átvenni az algériai válogatottat, amit sikerült is kijuttatnia a gaboni Afrikai Nemzetek Kupájára. Azonban 2017 januárjában menesztették, miután nem sikerült továbbjutni a B csoportból, ahol Szenegál és Tunézia is megelőzte az együttesét.

Annyi mindenképp biztató vele kapcsolatban, hogy rendkívül tapasztalt, sokat megélt edző. Azonban jól látható, hogy hosszútávon sehol sem számoltak vele. A szakmában azért nem számít kis névnek.

(info: sportfaktor.hu

https://valogatott.blogstar.hu/./pages/valogatott/contents/blog/44206/pics/lead_800x600.jpg
csányi sándor,Georges Leekens,kapitány,mlsz,szövetségi kapitány,válogatott
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?