Blogolj!

Ki legyen a szövetségi kapitány? Szavazás!

Kecskés István

Gyanús, hogy Bernd Storck magyarországi pályafutásának vége, de azért csak kell egy szövetségi kapitány. Ki legyen? 

Nézzük, hogy kik kerülhetnek egyáltalán képbe. Gyanús – ismerve az MLSZ elnökségének eddigi tevékenységét –, hogy ismét külföldi szakembert keresnek majd a válogatott élére, de azért nem zárhatjuk ki azt sem, hogy magyar edző lesz a kapitány. Kezdjük is velük. 

Mészöly Géza

Éppen szabadon van, hiszen nem rég távozott a Haladástól. Korábban sikeres volt az Újpesttel, de dolgozott a Vasasnál és az MLSZ-nél is, ő volt az U19-es válogatott szövetségi edzője. Minden váltás felvetődik a neve, talán most utoljára – vagy most nevezik ki, vagy soha…

Herczeg András

A DVSC vezetőedzőjével kapcsolatban egy érdekes érvet hallani: ő még sosem volt. Ez igaz, de azért talán ahhoz kevés, hogy valaki szövetségi kapitány legyen. Szakmailag a hazai edzők egyik legjobbja, ám azt nem tudni, hogy ha kimozdul Debrecenből, akkor mire lehet képes. Kevés az esély arra, hogy ő legyen a befutó. 

Bölöni László

Az ő neve is rendszeresen előkerül a kapitányváltó hangulat közepén, aztán sosem jön. Sőt még a tárgyalásokig sem jut el, márpedig ez nem rajta múlik. Jelenleg a belga Royal Antwerp vezetőedzője, ezt a csapatot azért nem lenne bonyolult elhagyni. Egyszer megpróbálhatnának egyeztetni vele. Hátha…

Dárdai Pál

Nyilván ő lenne a legjobb, de nem lehet kimozdítani a Herthától. Egyszer már megpróbáltuk, akkor is csak ideiglenesen sikerült, mondjuk annak köszönhetően jutottunk ki az Európa-bajnokságra. 

És akkor nézzük a külföldieket. A lehetőségek persze korlátozottak, mert bármennyire is jól áll anyagilag az MLSZ, Guardiolát nem tudja kivásárolni a Manchester Citytől. 

Paulo Sousa

Azon kevés külföldi szakemberek egyike, aki az elmúlt években egy magyar csapattal sikeres tudott lenni: 2012-ben az Európa-liga csoportkörébe vezette a Videotont. Fehérvárról a Maccabi Tel-Avivhoz szerződött, majd a Baselt és a Fiorentinát is irányította. Éppen szabad, vagyis ez azért sokat javíthat az esélyein. 

Marco Rossi

Sousa mellett ő a másik, aki fel tudott épíeni hazánkban valamit. Az olasz szakember egészen a bajnoki címig repítette a Honvédot, pedig a kispesti keret nem volt a mezőny legjobbja. Azóta már a Dunaszerdahely vezetőedzőjeként dolgozik. Nem lenne könnyű onnan kimozdítani, pedig nem biztos, hogy rossz ötlet. 

Bernd Storck

Jelenleg ő van a legjobb helyzetben, hiszen élő szerződése van az MLSZ-szel. Jövő kedden kiderül, hogy kap-e újabb esélyt. 

Ki legyen a szövetségi kapitány?

Szavazok
https://valogatott.blogstar.hu/./pages/valogatott/contents/blog/43499/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?