Blogolj!

Storck és a szurkolók – szavazás

Kecskés István

Nagyon régen nem tüntetett a közönség válogatott meccsen. Még akkor sem, ha éppen kikapott a csapat, hiszen mindenki a helyén kezelte az együttest. Tegnap valami eltört. 

Bevallom, hogy az androrrai szégyen – nem, nem felejtjük el – és a svájci ötös után kongó lelátók előtt fogadja magy az együttes Feröer-szigetek legjobbjait, a lényegében tét nélküli utolsó selejtezőn. Ehhez képest szinte megtelt a Groupama Aréna, közel 20.000 ember volt ott a stadionban és ment is minden a szokásoknak megfelelően. Így utólag visszagondolva, mondjuk egy dal mintha nem hangzott volna fel: véget ért az éjjel tegnap? 

A 37. percben, vagyis az első félidő végéhez közeledve szólalt meg először a kritika: "Ébresztő!" Volt már ilyen, lesz is még. Az persze tény, hogy a drukkerek úgy vigyáztak a csapatra, mintha a világ legnagyobb kincse lenne és soha, még az oroszok elleni kiábrándító barátságos meccsen sem tüntettek, sőt Andorrán is csak a végén szakadt el a cérna – pedig…

Aztán jöttek még a követlező rigmusok: "Dárdai Pali!", "Auf wiedersehen!", "Hol a csapatunk?!", a nagyon gyenge durvább változata és még egy kérdés, ami aztán végképp nem idézhető. 

Ez nagyon megviselte Bernd Storck szövetségi kapitányt, aki a meccs utáni sajtótájékoztatóján a következőket mondta: 

A drukkereknek köszönettel tartozunk, hogy eljöttek, bár ma nem álltak mögénk. Ilyet még nem éltem át korábban. Ma nem kaptuk meg a támogatást. (…) Nem rólam van szó, mint már említettem, hanem a csapatról, amely a rekaciók hatására nagyon bizonytalan volt, ez talán érthető is. (…) Visszaérkeztünk Svájcból és támogatás helyett a szurkolók támadták a játékosokat. Képzelje el bárki, milyen az, amikor bemegy a munkájába és egyfolytában szidalmazzák őt a múltheti teljesítménye miatt. 

Értjük, de ilyen azért még nem nagyon hagyta el magyar szövetségi kapitány száját. A SportFaktor.hu meg is kérdezte a kapitányt, hogy miben felelőssek a szurkolók, akik az ötös után is kiálltak a szurkolók mellett. A válasz: 

Nem a szurkolók felelőssége a mai meccs, hanem a miénk. A válogatottról sokat beszélnek, tudjuk, hogy az eredményekkel nem mindneki elégedett, de itthon nem okoztunk csalódást.

Van baj…

Ha nem háromszor hangzik el a sajtótájékoztatón az, hogy a szurkolók miatt nem volt az igazi a csapat, akkor el sem hiszem. 

Csak azt nem tudni mi áll ennek az egésznek a hátterében. Storck utolsó napjai, vagy a magabiztossága, hogy neki itt mindent lehet? 

Lemondjon Bernd Storck?

Szavazok
https://valogatott.blogstar.hu/./pages/valogatott/contents/blog/43451/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?