Blogolj!

Csak a szurkolók

Kecskés István

Kaptunk egy maflást Svájcban. Lényegtelen és most nem is a csapat a téma, hiszen az tegnap nem is volt. Foglalkozzunk a szurkolókkal, megérdemlik. 

Jé! Marseille utcáin is füstöltek a magyar szurkolók, de akkor mégsem sipákolt senki…

Az ötödik gól után megszólalt a bázeli stadion hangosbemondója és magyarul, de egészen fura stílusban szólította fel a magyar szurkolókat, hogy ne használjanak pirotechnikai eszközöket – amúgy nem kérés volt ez, hanem konkrét letolás ezzel a felütéssel: "Az utolsó pár percben maradjanak má' nyugton."

Nyugton maradtak, de a tévében is jól hallható letolás azonnal alkalmat adott néhányaknak, hogy a magyar drukkerekbe töröljék a lábukat és valami furcsa oknál fogva azonnal szégyenkezésre szólítsák fel az egész nemzetet. A szurkolók ott voltak az EB-n, elmentek az Andorra elleni találkozóra is, csodás élőképpel töltötték meg a Groupama Arénát a portugálok ellen és elmentek Svájcba is.

Bázelben pedig a szokásukhoz híven vonultak is. Akkor készítette a TrollFoci az alábbi képet. 

"Bátrak, hősök tisztelet október 6. áldozatainak" – ez áll a drapérián. 

Ezen nincs mit elemezni. Azon sincs, hogy rázták a kerítést, petárdáztak és még füstöltek is. Persze, hogy ezeket csinálták. Szurkolók, nem unatkozó akadémikusok a Széchényi könyvtár olvasótermében. Ha azok lennének és ráznák a polcokat, meg felgyújtanák a Petőfi összest, akkor én is háborognék. 

De ők ultrák. Szeretik a hazájukat, a focit – nagyjából ebben a sorrendben – és utálnak veszíteni. Nem mások ők, csak szurkolók. Hagyjuk má' békén őket. 

https://valogatott.blogstar.hu/./pages/valogatott/contents/blog/43312/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?