Blogolj!

Lothar Matthäusnak arról is van véleménye, amit nem is látott

Kecskés István

A magyar válogatott arcpirító andorrai vereségével kapcsolatban elmondta már a véleményét néhány bukott edző, de most Lothar Matthäus is beszáltt a csapatot ekézők közé. Pedig…

Először is nézzünk egy névsort!

Kovács Péter, Stark Péter, Böjte Attila, Vlaszák Géza, Tóth Mihály, Kiss Zoltán, Rósa Dénes, Tóth András, Kerekes Zsombor, Koplárovics Béla, Kriston Attila, Nikolov Balázs, Posza Zsolt, Vincze Gábor, Takács Ákos, Balog Zoltán, Rabóczky Balázs, Koller Ákos, Regedei Csaba, Sitku Illés, Kapcsos Vince, Takács Zoltán, Majoros Árpád és Bori Gábor. 

Huszonnégy futballista. Mi a közös bennünk? Kizárólag az egykori német világsztárnál szerepeltek. Az edzőként bukást bukásra halmozó Matthäus, amúgy 45 újoncot avatott, amikor a sors kegyelméből – és az MLSZ vezetőinek súlyos tévedéséből – ő lehetett a magyar szövetségi kapitány. 

A világbajnok futballista a Nemzeti Sport mai számában nyilatkozott az andorrai csapásról és mindjárt az első válaszából kiderült, hogy nem látta a meccset. Ez persze nem zavarta meg abban, hogy véleménye legyen – persze ez nem is baj, hiszen az eredmény tudatában is lehet tudni, hogy ez bizony tragédia volt a javából. Ugyanakkor nem elegáns olyanról véleményt mondani – mint például ez az edző hibája, stb… –, amit az érintett nem látott a saját szemével. Meg aztán ugye azt is mondja Storck honfitársa, hogy mindig a legjobb csapatot kell a pályára küldeni. Ebben az országban sosem volt egyszerre 45 válogatott szintű labdarúgó, ezt Matthäus is tudja, de más motiváció miatt szinte csak belőlem nem csinált válogatott játékost, biztos nem jártam az MLSZ környékén abban az időben. 

Ráadásul ez az edzői hiba elég meredek Matthäus szájából. Mert neki aztán a 45 újoncon kívül semmit sem köszönhet a magyar labdarúgás. Ellentétben Bernd Storckkal, akivel éppen egy évvel ezelőtt nyertünk az Európa-bajnokságon. Elmúlt, ebből nem lehet megélni és tudjuk, hogy ugyancsak vele kaptunk ki Andorrán. Ez a jelen, de ebből sem lehet megélni. 

A Matthäus-interjú üzenete ugyanakkor valami egészen más: innen nézve "kilövési engedély" van a kapitányra. Kár, hogy egy olyan ember húzta meg a ravaszt, aki nem tud célozni. 

https://valogatott.blogstar.hu/./pages/valogatott/contents/blog/39281/pics/lead_800x600.jpg
Andorra,kapitány,Matthäus,Storck,válogatott
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?