Blogolj!

Válogatott: Storck elbújt és már az utódjáról pletykálnak

Nem ment be az M4Sport vasárnap esti műsorába beszélgeti Bernd Storck szövetségi kapitány, akinek az elnökség előtt kell referálnia. 

Az andorrai közvetítésben több alkalommal is elhangzott, hogy a német szövetségi kapitány vasárnap este a köztévé sportcsatornáján lesz látható, és ott majd jól elmondja, hogy mi történt. Nem tette meg, hiszen nem sokkal a felvétel előtt lemondta a beszélgetést – pedig ugye ő maga nyilatkozta a vereség után, hogy nem bújik el, aztán mégis. Nem nehéz kitalálni, hogy ez összefüggésben áll Csányi Sándor MLSZ elnök közlésével, amely szerint Storck az elnökség előtt lesz kénytelen beszámolni arról, hogy miért is veszített a válogatott Andorrában. Még ha nehezen magyarázható is a kapitány lépése a felvétel lemondásával kapcsolatban azért érthető, hiszen akár a folytatásról is beszélhetett volna, ám lehet, hogy a napokban megköszönik neki az eddigi munkáját. 

Persze ez nem lesz egyszerű, hiszen Bernd Storcknak kis túlzással nagyobb hatlma van a magyar labdarúgásban, mint a szövetség bármelyik vezetőjének. Nem egyszerűen szövetségi kapitány, hanem ugye még az MLSZ sportigazgatója is, vagyis az esetleges kirúgása után komoly tatarozást kellene végezni a szövetségi struktúrában. A szövetséget vezető grémium persze megfontolt emberekből áll, így vélhetően nem öntik ki a gyereket is a vízzel, de az simán benne van, hogy Bernd Storck szövetségi kapitány megy, miközben Bernd Storck sportigazgató marad. 

Ebben az esetben előállna az az igen érdekes helyzet, hogy ő maga tehetne javaslatot a következő szövetségi kapitány személyére. Ez persze még távoli jövő, de a pletykák már el is kezdődtek, az első bedobott név László Csabáé, aki korábban volt már pályaedző a válogatottnál az utóbbi hónapokban pedig a Dunaszerdahely vezetőedzője volt, ám a sikerek ellenére sem hosszabbítottak vele szerződést. 

Úgy tűnik forró nyarunk lesz a magyar labdarúgásban. 

https://valogatott.blogstar.hu/./pages/valogatott/contents/blog/39212/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?