Blogolj!

Fantasztikus magyar siker!

Kecskés István

Ez most nem foci lesz, de olykor a kézilabda is képes az ember kiugrasztani a fotelből. Na jó, azért a körútra még nem megy ki sétálni, de ennek az az egyik oka, hogy igen hideg van. A lényeg: a magyar férfi kézilabda-válogatott csodálatos játékkal legyőzte az olimpiai bajnoki címvédő Dániát, így bejutott a nyolc közé a franciaországi világbajnokságon. 

Megemlékezéssel indult  (Fotó: MKSZ / Kovács Anikó)

Nehezen indult. Na nem a játék, hanem még a meccs előtt. A csapat tagjai körbeálltak és megemlékeztek az olaszországi buszbaleset áldozatairól, akik között sportolók is voltak. Vagyis azt már a kezdés is láthattuk, hogy csodás embereknek szurkolunk a jóval esélyesebb dán válogatott ellen. 

Aztán a meccs pedig álomszerű volt. A sokkal esélyesebbnek tartott dánok egyszer sem vezettek. Egyetlen alkalommal sem volt nálunk az előny, vagyis kérdés nem férhetett ahhoz, hogy a magyar válogatott jut be a legjobb nyolc közé. 

Balogh Zsolttal is sok baja volt a dánoknak (Fotó: MKSZ / Kovács Anikó)

A mérkőzés alatt elképesztő okosan játszott a magyar válogatott. A tévét nézve úgy tűnt, hogy a játékosok egy pillanatig sem foglalkoztak az eredménnel, csak mentek előre leszegett fejjel és akkor sem bízták el magukat, amikor Lékai, Dzsamali, vagy Balogh szétlőtte az északiak kapuját, de akkor sem estek kétségbe, amikor az ellnfél világklasszis kapusa kivédett egy magyar lövést. 

A magyar válogatott elmúlt éveinek legnagyobb napja volt a vasárnap, amelyen csak egyszer, a végén kellett igazán idegeskednünk az eredmén alakulása felől, mert akkor négy gólos hátrányból egyenlítettek a dánok. 

Két ellenféllel is bírtak (Fotó: MKSZ / Kovács Anikó)

De a végén kiderült, hogy egy magyar Császár többet ér, mint hét dán királyfi, hiszen a magyar keret egyik legrutinosabb tagja egy okos góllal eldöntötte a meccset. 

Két nap múlva Norvégia következik.

Reméljük ma verte egy norvég a tévében az asztalt, hogy álomsorsolás, az eddig bejött. Nekünk. 

Ha nem látta akkor itt a meccs vége:

https://valogatott.blogstar.hu/./pages/valogatott/contents/blog/33342/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?