Blogolj!

Engedjünk a negyvennyolcból

Úgy döntött a FIFA, hogy a 2026-os világbajnokságon már nem 32, hanem 48 válogatott vesz majd részt. Sok helyen azonnal durrantak a pezsgők és volt, aki már el is kezdte intézni, hogy kilenc év múlva szabadságon legyen egy hónapon keresztül, mert most aztán biztosan kijut a magyar válogatott a világbajnokságra. A helyzet azért egyáltalán nem ilyen egyszerű. 

Mert például ugye egyelőre még azt sem tudjuk, hogy tizenhat csapat, honnan kerül majd ki. A 2018-as világbajnokságra a rendező oroszok mellett 13 európai, 5 afrikai, 4 vagy 5 ázsiai és dél-amerikai 3 vagy 4 észak-amerikai és karibi és ha a pótselejtezőt sikeresen vívja meg akkor 1 óeániai csapat jut ki. Azért nem határozható meg pontosan, hogy honnan hány csapat jut ki, mert több esetben is interkontinentális selejtező dönt ebben a kérdésben. 

A helyzet ugye az, hogy a harminckettes mezőny jelentős részére már most fogadhatunk, pontosan tudjuk, hogy a melyik földrészről, melyik válogatott jut ki biztosan a vébére. A kérdés, hogy a most hozzáadott tizenhat új helyet miként töltik fel, mert ha az európai elosztás érdemben nem változik, akkor nem sokat javulnak az esélyeink a kijutásra, hiszen azt láthatjuk, hogy például Portugália és Svájc mellett nem sok esélyünk van megszerezni az első két hely valamelyikét. Ráadásul az eddig kiszivárgott tervek szerint a helyzet úgy módosul, hogy az európai csoport első két helyezettje jut ki a világbajnokságra. Márpedig, ha kapunk egy olyan csoportot, amelyben a jelenlegi helyzethez hasonló erősségű csapatok is lesznek, akkor 48 csapat ide, vagy oda, nem sok esélyünk lesz. 

Egyelőre teljesen felesleges magunkat sokkolni azzal, hogy ott leszünk a 2026-os világbajnokságon. 

Az új leosztásról a végleges döntés idén májusban születik majd meg. Addig számolgathatunk, abban is jók vagyunk. 

https://valogatott.blogstar.hu/./pages/valogatott/contents/blog/33085/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?