Blogolj!

Kikaptunk, de... Nincs de!

Kecskés István

Kikaptunk, de...

Nincs de. Kikaptunk.

Nagyon jól játszott a válogatott Svájc ellen, ez nem kérdés, ellenben ezért egy huncut pontot sem kapott, mert a vereségért nem jár. Viszont így két meccs után ki kell mondani valamit, amiről nem szívesen beszél az ember: nyári EB-eufória ide, tizenhatközé jutás oda, ebből a csoportból a magyar válogatott nem juthat tovább, mert Svájc és Portugália is jobb csapat, a harmadik hely pedig nem ér továbbjutást.

Nincs ezzel semmi gond, hiszen ha reálisan nézzük a csapatot, a tudását, a teljesítményét, akkor egyetlen elvárásunk lehet az együttessel szemben, mégpedig az, hogy magabiztosan végezzen a harmadik helyen a csoportjában. Igazat kell adni Bernd Storck szövetségi kapitánynak, aki korábban arról beszélt, hogy nem érti miért kérik számon a válogatotton a sikereket, miközben a klubcsapataink rendre elbuknak a nemzetközi kupák legelején. A svájci gárdában sok olyan futballista szerepel, aki a világ valamelyik top bajnokságában szerepel, sőt többségük a Bajnokok Ligájában is rendszeresen bizonyítási lehetőséget kap. Nekünk meg egyetlen olyan labdarúgónk van a keretben, aki a BL-ben játszhat, ám Nikolics Nemanja a válogatottban csak epizódszerepet kap.

Ha már Nikolics.

Nem egy kolléga kérdezgette a meccs közben, hogy már megint miért Szalai Ádám kezd elöl – az egyiket hátba is vertem rettenetes módon Szalai első gólja után. A Hoffenheim csatárára most nem sok rosszat lehet mondani, hiszen duplázott Svájc ellen. Nincs az a szakember, aki ebben az esetben lecseréli a centerét. Miért tenné?

Szalai Ádám duplázott / Fotó: MTI

Talán az nem lett volna butaság, ha Nikolics Nemanja kezd Szalai mellett mondjuk a jobb oldalon. Már csak azért is, mert be kell látni, Dzsudzsák Balázs rettenetesen futballozott péntek este. Az, hogy nem nagyon találta el a kaput az a legkevesebb. A csapatkapitánynak mindössze 22 passza volt (ebből tizenhat volt jó), ötször lőtt kapura (mellé, fölé) és tizenhét párharcából csak ötöt nyert meg.

Ez nagyon kevés. Csak érdekességként: Nagy Ádám negyvenkilencet passzolt és csak három volt rossz.

Dzsudzsák Balázs arcára van írva minden / Fotó: MTI

Dzsudzsák Balázs kiemelkedő labdarúgója a magyar labdarúgásnak, de lehet, hogy a legutóbbi klubváltása végképp kicsinálta. Még a Feröer elleni meccs előtt, a sportfaktor.hu kérdésére válaszolva mondta el, hogy nagyon nehezen szokja meg az arab világot, meleg van, nagy a páratartalom. Lehet, hogy ez a döntés most nem jött be, az al-Wahdában is csak 49 percet játszott a legutóbbi meccsén.

És egyébként még így sem lehet egy rossz szavunk sem a válogatottra.

Kikapott a csapat, de közönség hálás volt azért, ahogy harcolt / Fotó: MTI

Az együttes mindent beleadott, küzdött és egészen a hajráig esélye volt arra, hogy pontot szerezzen Svájc ellen, de az egyéni hibák miatt ez végül nem sikerülhetett. Ez a találkozó is bizonyította, hogy miközben csapatként erős a válogatott, az egyéni képességekkel van probléma, hiszen Lang Ádám, vagy éppen Fiola Attila komoly hibákat vétett a védekezésben. Hétfőn azonban Lettország ellen ennek ellenére is nyernie kell az együttesnek, hiszen egy a miénknél szerényebb képességű együttes lesz az ellenfél. Ezeket a találkozókat meg kell nyerni és akkor egy rossz szavunk sem lehet. 

https://valogatott.blogstar.hu/./pages/valogatott/contents/blog/30830/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?