Blogolj!

Gyűlölöm Feröert!

Persze nem. Illetve de! Csak nem úgy, ahogy az ember elsőre gondolná. Nem haragszom rájuk, semmi bajom a feröeri emberekkel, sőt tisztelem őket azért, hogy ott azon a helyen élnek és boldogulnak. Le a kalappal előttük, de a válogatottjukat nagyon utálom! Nem azért, mert bármi rossz élményem lenne velük kapcsolatba, de most nagyon nem hiányoztak, számunkra a lehető legrosszabb ellenfél a feröeri csapat. 

Sokkal jobb lenne Portugália ellen kezdeni a világbajnoki-selejtezőt, ha lehet akkor idegenben. Kit érdekelne, hogy mi lenne a végeredmény. Mégis az Európa-bajnok az ellenfél, nyilván még mindig hatalmas az örömködés, senki sem foglalkozna velünk, mindenki Ronaldóékkal lenne elfoglalva. Aztán láttunk már ugye olyat, hogy a nagy világversenyen szerepelt válogatott ősszel még nincs formában. Voltunk mi ennek haszonélvezője, amikor a 2000-es EB után érkeztek hozzánk az olaszok és játszottunk is velük egy jó 2–2-t. 

De nem, nekünk nem volt szerencsénk a sorsolással, nekünk Feröerre kell menni kezdésként, ami rettenetes. A miniállam válogatottja története során 22 mérkőzést nyert meg, 16-szor végzett döntetlenre és 132-t elveszített. Az Európa-bajnokság előtt is egy csoportba voltunk velük, s ebben a selejtezőben mi egy pontot szereztünk Görögország ellen, Feröer viszont hatot, vagyis oda-vissza verte a nevesebb ellenfelet. Jó mondjuk ezen kívül nem szerzett pontot a csapat, de ez akkor is ijesztő. A feröeriek ritkán nyernek, de akkor alaposan szégyenkeznie kell a legyőzöttnek, mert azért ez egy amatőr válogatott. 

És még hideg is van... (Fotó: MLSZ)

Ráadásul ez a kötelező győzelem kategórai mindenki szemében. Pedig a jó izlandi műfüvön, a hidegben meg kell majd szenvednie a válogatottnak, hiszen a hazaiak nem nagyon akarnak majd támadni, nekik a 0–0 például tökéletes lenne. Azzal, hogy a magyar együttes jól szerepelt az Európa-bajnokságon felhívta magára a figyelmet, kicsit jobban tartanak tőlünk az ellenfelek is. 

Szóval gyűlölöm Feröert. Amatőr csapat, amely küzd, hajt, harap, csíp – de ezen túl már valamelyest futballozni is tud. Felelősség nélkül, felszabadultan játszák ezt a sportágat. És emiatt igencsak veszélyesek minden ellenfélre. A feröeri válogatott lehet, hogy kikap – többnyire ez szokott megesni a csapattal –, de előtte kiszívja az ellenfél vérét. A lehető legkellemetlenebb ellefél. 

Ha ne adj isten nem nyerünk ma este, akkor az egész EB-láz hőemelkedéssé csillapodik. Vagyis egyet kell érteni Bernd Storckkal abban, hogy ez az év mérkőzése lesz. Nagy a tét és nem csak a három pontról van szó. 

A franciaországi meccsek után érzett eufóriát alaposan csökkentette az, hogy a magyar kupa-csapatok úgy búcsúztak el a sorozatoktó, mintha ott sem lettek volna és be kell látni, az NB I sem hozta tűzbe a drukkereket. 

Sok múlik ezen a feröeri meccsen.

https://valogatott.blogstar.hu/./pages/valogatott/contents/blog/30048/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?