Blogolj!

Storck és a magyar NB I edzői

Kecskés István

Tudjuk, hogy az NB I színvonala nem verdesi az egeket, de azért azzal szembesülni, hogy a magyar élvonalban szereplő futballisták fizikális állapota drámai mindig szomorú. Bernd Storck szövetségi kapitány hétfői sajtótájékoztatóján a következőket (is) mondta:

"Számomra a legfontosabb, mindig a játékosok állapota. Most is felmértük a csapatot és a teszteken drámaiak voltak az eredmények. (...) Az EB előtt fontos volt, hogy hosszú felkészülésünk volt és fejleszthettük a csapat fizikumát. Ez a legfontosabb, hogy eredményeket tudjunk elérni. Mindenképpen változtatnunk kell a játékosok felkészültségén, hogy versenyben maradhassunk."

Fotó: mlsz.hu

Aztán később ehhez még hozzátette, hogy a német válogatottnál Joachim Löw könnyű helyzetben van, hiszen amikor ő összehívja a csapatot, akkor tudja, hogy a müncheni, a dortmundi és a leverkuseni játékosok ugyanolyan állapotban vannak, hiszen egyfajta sztenderd szerint készülnek, ám ez nálunk nem létezik.

Nézzük, hogy honnan hívott be játékosokat a kapitány és kik az edzők. MTK (Teodoru Vaszilisz), Bp. Honvéd (Marco Rossi, olasz), Puskás Akadémia (NB II, Szijjártó István), Vasas (Michael Oenning, német), DVSC (Kondás Elemér, majd Leonel Pontes, portugál), Videoton (Henning Berg, norvég), Diósgyőr (Horváth Ferenc), Gyirmót (Urbányi István), Ferencváros (Thomas Doll, német) és Újpest (Nebojsa Vignjevic, szerb).

Vagyis a listából megállapítható, hogy amit Storck mondott az nem a magyar edzők felé küldött kritika, hanem a teljes szakvezetői karnak címzett dörgedelem.

Fura. Eddig divat volt a magyar edzőket szidni, de úgy tűnik, hogy hiába jött a szakember külföldről, nem tud csodát tenni az NB I-ben, valami egészen végletesen elromlott.

És akkor nézzük Storck másik komoly gondolatát.

"(...) miért várja el mindenki egy válogatottól, hogy nemzetközi sikereket érjen el, ha a kluboknak sem megy. Először a kluboknak kellene sikeresnek lenniük és aztán jöhet a válogatott. Magyarországon ez fordítva van. Egyetlen egy olyan játékosunk van, aki bejutott a BL-be, vagy az EL-be, Nikolics Nemanjáról van szó. Viszont Portugáliával és Svájccal vagyunk egy csoportban, ebben a tekintetben ez a két csapat előttünk jár."

Ezt is tudtuk, de nem volt jó hallgatni.

Tényleg mire számítunk? A magyar csapatok úgy estek ki a nemzetközi sorozatokból, mintha ott sem lettek volna. Ez ugye azt jelenti, hogy még légiósokka megerősödve sem tudtunk kiállítani egy olyan csapatot, amelyik eljutott volna valamelyik kupában a csoportkörig.

Nehéz helyzet. És piszok nehéz lesz a Feröer elleni mérkőzés is. Emlékezzünk csak rá, hogy az Európa-bajnoki selejtezőn ott nagy nehezen győztünk 1–0-ra, itthon pedig úgy nyertünk 2–1-re, hogy hátrányból fordítottuk meg a meccset. 

https://valogatott.blogstar.hu/./pages/valogatott/contents/blog/29826/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?