Blogolj!

Nikolics Nemanja: irány Izrael?

Kecskés István

Nikolics Nemanja nagyon nehéz helyzetben van. A lengyel Legia Warszawa játékosának nagy esélye van a csapatváltásra, de egyelőre nem tudni, hogy hol folytatja. Lapértesülések szerint az angol újonc Hull City mégsem vinné, ellenben az izraeli Maccabi Tel-Aviv igen. Utóbbi csapat bejutott az Európa-liga csoportkörébe, vagyis nemzetközi meccsben nem lenne hiány, de...

Nikolics Nemanja, nem túlzás, a lengyel bajnokság legnagyobb sztárja. Az előző bajnokságban első helyen végzett csapatával és minden jelentős fórumon őt választották a szezon legjobbjának, ami nem is csoda, hiszen a csatár volt a bajnokság gólkirálya is.

Korábban több klub érdeklődéséről is hallani lehetett, ráadásul többnyire a top bajnokságokból, vagyis német, olasz, spanyol és angol klubok érdeklődéséről szóltak a hírek. Nikolics azonban nem kapkodott, hanem szép lassan kivárta, hogy a Legiával bejusson a Bajnokok Ligája csoportkörébe. Ehhez a csatár öt góllal járult hozzá, vagyis főszerepet vállalt a sikerből. Ezzel persze a saját presztízsét és árát is megnövelte.

És akkor hirtelen, a semmiből bejelentkezett érte a Maccabi Tel-Aviv, amely jelezte, hogy hajlandó kifizetni a csatár átigazolási díját, amely az információt szerint négymillió euró. Aztán szombati információk szerint az üzlet meg is köttetett és a támadót 3,5 millió euróért megvette a Maccabi, sőt Nikolics évente egymillió eurót keres majd, amihez jön még majd némi prémium is.

Puff neki...

Hogy úgy mondjam a Maccabi nem a szakma csúcsa. Az izraeli bajnokság sem, ám a klub egy kicsit kényszerpályára tette a magyar válogatott csatárt. A Legia vezetői vélhetően otthon ülnek és tapsikolnak, hiszen ekkora összeget talán még soha nem kaptak egy játékosukért, így nyilván két kézzel taszigálják az új csapat felé Nikolics Nemanját. Persze ennek ellenére sem kötelező a támadónak oda igazolni, de el tudjuk képzelni azt a hangulatot, ami azután venné körül, hogy nemet mond az izraeli lehetőségre, ezzel kivesz egy csomó a varsói kasszából.

Persze lehet mondani, hogy a Legia a BL-ben Nikoliccsal megkereshetné ennek az összegnek a többszörösét is, de tegyük a szívünkre a kezünket: a csapat még a támadóval is esélytelen a Real Madrid és a Dortmund mellett a továbbjutásra.

És még egy tényezőt figyelembe kell vennünk: Nikolics Nemanja decemberben 29 esztendős lesz, vagyis élete utolsó olyan átigazolása előtt áll, amely jelentős anyagi javakkal kecsegtet. Nem tudom mennyit kap a csatár a Legiától, de miért mondana nemet, egy jelentősen több pénzt hozó szerződésre?

Ez a helyzet közel olyan bonyolult, mint Dzsudzsák Balázs nyári átigazolása. Nikolics rossz döntést lényegében nem hozhat, de nyilván lesz olyan, aki majd megtalálja, ha Izraelbe igazol, mondván eladta magát. 

https://valogatott.blogstar.hu/./pages/valogatott/contents/blog/29771/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?