Blogolj!

Dzsudzsák Balázs logikus döntése

Kecskés István

Miért igazolt Dzsudzsák Balázs az arab al-Vahdához? Pénzért... Bővebben? Sok pénzért! Jól tette? Persze, hogy jól tette. Aki azt mondja, hogy nem, az gondolja végig, hogy milyen élethelyzetben mondana le éves szinten bő egymilliárd forintról. Hagyjuk már azt, hogy mert az arab csapat gyenge és Dzsudzsák Balázs abban az együttesben nem fejlődik majd. 

Persze, hogy nem, de nem is egy tizenéves tehetségről van szó.

És azért nézzük a szikár tényeket. 

Egyetlen egy klub sem jelentette be hivatalosan, hogy szeretné szerződtetni a magyar válogatott csapatkapitányát. Pletykák persze voltak, a Hertha BSC-ről, vagy éppen a Schalke 04-ről, de semmi konkrétum. 

Vagyis könnyen lehet, hogy Dzsudzsák Balázsnak ez az egyetlen lehetősége volt arra, hogy megszabaduljon a törökországi áldatlan állapotoktól. Abban pedig biztosak lehetünk, hogy a csak halkan érdeklődő klub egyike sem tudott volna olyan feltételeket biztosítani a játékosnak, mint az al-Vahda. 

És azt sem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy az új klubnak nemcsak a labdarúgóval, hanem a Bursaspor vezetőivel is meg kellett állapodniuk. A törökök nyilván azzal egyeztek meg, aki a legtöbbet ajánlotta és az arab klubbal senki – ha volt egyáltalán még valaki – sem tudta felvenni a versenyt. Márpedig a szabályok szerint először az eladó és a vevő klubnak kell megállapodnia és csak ezt követően jöhet a játékos. 

Az üzletnek pedig van még egy külső szereplője, a játékos ügynöke. Aki nyilván szem előtt tartja ügyfele szakmai és gazdasági érdekeit – ez utóbbi pedig a saját zsebére is megy. Természetesen nem tudjuk, hogy Vörösbaranyi József milyen szerződést kötött Dzsudzsák Balázzsal, de abban biztos vagyok, hogy közösen keresték és találták meg a mindenkinek jó megoldást. 

Dzsudzsák Balázs az egyik legjobb magyar futballista, ugyanakkor annyira nincs jó, hogy például egy angol, vagy egy német (majdnem)élcsapat szerződtesse. Urambocsá, az al-Vadha és a PSV között nincs olyan jelentős különbség sportszakmailag. Gazdaságilag viszont sokkal többet tud biztosítani az arab klub. 

Dzsudzsák Balázs nem jó, nem rossz, hanem logikus döntést hozott. Megértem. 

https://valogatott.blogstar.hu/./pages/valogatott/contents/blog/29289/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?