Blogolj!

Király Gábor befejezte

Király Gábor saját honlapján jelentette be, hogy nem szerepel többet a nemzeti csapatban. 

A döntés megszületett:visszavonulok a válogatottságtól!  

Sokszor hangoztattam, nekem a piramis csúcsa a nemzeti csapatban szerepelni, és amíg hívnak, addig szeretném a magyar válogatottat szolgálni. A motivációm és az elkötezelezettségem most is megvan, de a profi labdarúgásban eltöltött 24 év -ebből 18 válogatottként- nem múlt el a testemben nyomtalanul.

A Haladásban végigjátszott tavalyi szezon után pihenés nélkül vágtam neki a nyári Európa-bajnokságra való több, mint egy hónapos kemény felkészülésnek. Minden erőmet beleadtam, de közben a szervezetem jelezte, hogy itt a határ!

Maximalista vagyok és maximális teljesítményt szeretnék nyújtani, azonban 40 esztendősen ez már klub és válogatott szinten együtt nem megy.

Bernd Storck, szövetségi kapitány az Európa-bajnokság után nekem adta a döntés jogát a folytatásról. Én úgy döntöttem, hogy nem lehet méltóbb a búcsú egy olyan Európa-bajnoki szereplésnél, ami igazi futball lázat váltott ki és rengeteg örömöt okozott a magyar embereknek és amiután ismét visszakerült a magyar labdarúgás az európai „nagyszínpadra”.

Mérhetetlenül hálás vagyok, hogy 107 alkalommal viselhettem a címeres mezt! Nagyon sok szeretet, bíztatást kaptam a szurkolóktól a 18 év alatt, köszönöm nekik.

Márcsak a belém vetett bizalom okán is igyekszem az energiáimat a magyar labdarúgás szolgálatába állítani a jövőben is, a Szombathelyi Haladás játékosaként és a KirálySport vezetőjeként.

A válogatottnak pedig maradok feltétlen híve!

Király Gábor

A kapus 1976. április 1-én született, vagyis idén töltötte be a negyvenet. Először 1998. március 25-én lépett pályára a válogatottban az Ausztria elleni, 3–2-re megnyert mérkőzésen. A találkozón óriási szerepe volt a sikerben, hiszen tizenegyest hárított. 

A találkozót követően a kapus könnyek között nyilatkozott arról, hogy milyen volt az első meccse a válogatottban és mit jelentett neki a szurkolók szeretete. 

Bicskei Bertalannál, Gellei Imrénél, Lothar Mahtausnál és Bozsik Péternél is alapember volt. Aztán amikor utóbbival a csapat kikapott Máltán, ment a kapitány és jöttek az új játékosok is – az új szakember Várhidi Péter nem számított Király Gáborra. Aztán Erwin Koeman visszahívta a csapatba, amelynek azóta is tagja. A bemutatkozása óta 18 év telt el, vagyis közel két évtizeden át volt tagja a csapatnak. 

A franciaországi Európa-bajnokságon minden találkozón ő védte a magyar válogatott kapuját. Ő valaha volt legidősebb játékos, aki pályára lépett az Európa-bajnokságon.

Mostantól viszont csak a Haladásban láthatjuk. 

https://valogatott.blogstar.hu/./pages/valogatott/contents/blog/29156/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?