Blogolj!

Détári nem reklámozza Nagy Ádámot

Várható volt, hogy valaki megkeresi majd Nagy Ádám Bolognába igazolásának kapcsán Détári Lajost, aki korábban szintén szerepelt az olasz csapatban. Az egykori magyar válogatott labdarúgót egy bolognai lap hívta fel és Détári Lajos nyilatkozatában minden benne van, arról, hogy hiába a magyar válogatott sikerei, a futballunkban még mindig nagy a baj. 

Az Olaszországban megjelenő Corriere di Bologna című lapban megjelent nyilatkozatot a 24.hu fedezte fel. Nézzük a fordítást: 

"- CdB: Látta a hírt, hogy Nagy a Bologna játékosa lesz?

- Détári: Láttam, de nem beszélnék róla, nem akarom reklámozni, miért is kellene tennem?

- CdB: Hogy, hogy nem beszélhetünk Nagyról. Annyi elárulna, hogy legalább jó játékos vagy sem?

- Détári: Nem sokat mutatott eddig nekem, ráadásul nem reklámoznám, sem az edzője, sem a menedzsere nem vagyok."

Puff neki...

Tudjuk, hogy Détári Lajos egészen furcsa dolgokra képes, hiszen még a saját könyvének a bemutatójára sem ment el. De ez azért egészen furcsa megnyilvánulása. Nyilván ő is számított, számíthatott rá, hogy előbb, vagy utóbb megtalálják majd az olasz újságírók ezzel a kérdéssel, de nem készült fel rá. Olvasva a sorokat, nagyjából az lehetett a fejében, hogy magasról tesz rá, ha felhívják ő akkor sem mond semmit. 

A baj az, hogy ezzel a semmivel túlságosan is sokat mondott...

Szóval sokat mondó ez a semmi, arról, hogy milyen hullámokat gerjeszt a magyar válogatott EB-szereplése. Sok a sértődött ember. Az évtizedes sikertelenség sokakat görcsössé tett, így már nem tudnak az eredményeknek örülni. Sőt, inkább nem is beszélnek róla, olyan számukra, akik vagy csak kudarccal zárult nemzetközi tornán vettek részt, vagy el sem jutottak sehova, mintha meg sem történt volna. 

Pedig Détári Lajos a magyar labdarúgás utolsó világsztárja. Ő sokkal többre vitte, mint a jelenlegi válogatott keret néhány tagja. Lehetne nyugodtan gáláns, szembe is dícsérhetné Nagy Ádámot, vagy bárki mást, akiről megkérdezi. Neki ez talán beleférhetne. 

Az semmiképpen, hogy a magyar labdarúgás olyan állapotaira hívja fel a figyelmet, amit semmiképpen sem szerencsés külföldön reklámozni. Olyan szintű széthúzásra, sértődésre mutat rá, amit itthon sem kellene reklámozni, nem a határainkon túl. 

A jelenlegi, még mindig felfokozott hangulatban Détári Lajos azonban nem a magyar labdarúgásról állít ki képet, hanem saját magáról. Tovább bontja a szobrát. 

https://valogatott.blogstar.hu/./pages/valogatott/contents/blog/28741/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?