Blogolj!

Portugália a négy között? A futball igazságtalansága

Miközben az Európa-bajnokságon csoportgyőztesként továbbjutó magyar válogatott tagjai már a jól megérdemelt pihenésüket töltik, a négyesünkben mindössze a harmadik helyen végző portugál együttes már a négy között van. Úgy, hogy kilencven perc alatt egyetlen mérkőzést sem nyert meg. Ez a labdarúgás igazságtalansága. 

Portugália nem tudta legyőzni Izlandot (1–1), nem nyert Ausztria ellen (0–0), döntetlent játszott a magyar válogatottal (3–3), hosszabbítás után nyert Horvátországgal szemben (1–0) és tizenegyesekkel búcsúztatta Lengyelországot (1–1). Vagyis nem volt olyan mérkőzése, amit a rendes játékidőben megnyert volna, mégis elsőként jutott be az elődöntőbe. 

Ebben a képben minden benne van (Fotó: uefa.com)

A magyar válogatott veretlenül, csoportelsőként jutott a tizenhat közé, majd Belgiumtól kikapott és befejezte az Európa-bajnokságot. 

Óriási a kontraszt!

Hogy a portugál együttes elvileg jó csapat az nem kérdés, hiszen Ronaldo, Nani, Pepe, vagy éppen Quaresma igazi klasszis. Ugyanakkor a válogatott borzalmasan unalmas futballt játszik. 

A megoldás persze az lett volna, hogy ha nem a magyar válogatott nyeri a csoportját, hanem ezt a nagyszerű lehetőséget és a világranglista második helyén álló Belgium elleni nyolcaddöntőt "átengedi" Portugáliának, vagy Izlandnak. Ilyen persze nincs. Nem lehet azt mondani egy futballistának sem, hogy ne végezzen a legjobb helyen, ne nyerje meg a csoportját. Életszerűtlen is az a helyzet, amikor mondjuk Bernd Storck azt mondja Dzsudzsák Balázsnak, hogy Portugália ellen a szabadrúgásaival ne találja el a kaput...

Furcsa, de az a pechünk, hogy túl jól szerepeltünk a csoportba. Nem kérdés, hogy Angliát mi is haza tudtuk volna küldeni úgy, mint Izland és Horvátország, de még Lengyelország ellen is lett volna sanszunk a portugálok helyében. 

A futball igazságtalansága az, amit most Portugália bemutat. 

Ugyanakkor nekünk nincs okunk a panaszra, hiszen a magyar válogatott előtt kalapot emel mindenki, a portugált meg szídják, hogy milyen gyenge teljesítményt nyújt. 

Nem tudom jobb lenne-e, ha most mi készülnénk az elődöntőre és a portugálokat fényezné mindenki? 

A futball már csak ilyen. Mi magyarok többet kaptunk a csoportküzdelmektől, mint azt reméltük. Ronaldo és társai meg remélhetőleg Belgiummal találkoznak majd a négy között és megkapják a magukét. 

https://valogatott.blogstar.hu/./pages/valogatott/contents/blog/28323/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?