Blogolj!

Kezdődik a jutalomjáték

A magyar–belga meccs biztosan jobb lesz, mint a portugál–horvát volt szombat este, de könnyen lehet, hogy az összes többi nyolcaddöntőnél is. Nemcsak azért, mert azok csapnivalóak voltak, hanem azért is, mert olyan izgalommal ülhetünk le meccset nézni, mint még soha. 

Az én életemben nem volt még olyan, hogy a válogatott egy nagy tornán továbbjusson a csoportjából. Ötven éve nem volt ilyen. Utoljára 1966-ban sikerült ez a bravúr az angliai világbajnokságon – csak a történelmi hűség kedvéért, a vébén a Szovjetunióval játszottunk és kikaptunk 2–1-re. 

Szóval sokan most látunk majd olyan meccset először, amikor a válogatottnak egy meccsen kell bizonyítania egy nála sokkal többre tartott csapat ellen. Érdekes egyébként, hogy a tornák ezen részét úgy hívják, hogy kieséses szakasz, de jobb lenne, ha nekünk inkább továbbjutásos szakasz lenne. 

A meccset megelőző sajtótájékoztatón Gera Zoltán azt mondta, hogy "Lehet, hogy ez lesz az utolsó meccsünk, de mi nem erre készülünk. A lényeg, hogy mindenki hozza ki magából a maximumot."

A válogatott sikerességének valószínűleg ez a realizmus lehet a titka. Senki nem gondolja a játékosok, vagy az edzők közül, hogy a mi csapatunk a világ legjobbja. Tudjuk, hogy hol a helyünk, tudjuk mire vagyunk képesek. Ráadásul a világ egyik legjobb válogatottja lesz az ellenfél vasárnap este – már, ha hihetünk a FIFA világranglistának. 

Eddig is nagy ajándék volt nekünk ez az EB, hiszen sokkal többet kaptunk a csapattól, mint gondoltuk volna. Ami mostantól jön, az már valóban csak a hab a tortán. Emlékezzünk Dzsudzsák Balázs még Bordeaux-ban tett nyilatkozatára: "Élvezzük ki az EB minden pillanatát!"

Legyen így! 

Hajrá, Magyarország!

https://valogatott.blogstar.hu/./pages/valogatott/contents/blog/28198/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?