Blogolj!

Marseille magyar város

Egy nappal a meccs előtt kijelenthetjük, hogy Marseille-t elfoglalták a magyar drukkerek. Mindenhol magyarul beszélnek az emberek, számtalan magyar zászlót látni város szerte. Közben persze megjöttek az izlandiak is, akik egyelőre leginkább a halpiaccal foglalkoznak, mondjuk nem csoda, hiszen miközben mi néha fintorgunk, ők szakmailag figyelik a helyzet. 

Marseille-ből is jól látszik, hogy Magyarországon őrület van. Mindenki imádja a futballt és ehhez semmi más nem kellett csak az, hogy a csapat kedden legyőzze Ausztriát. Olyan emberek foglalkoznak a futballal, akik eddig egyáltalán nem, vagy utálkozva tették. Most azonban minden a fociról szól. 

A Dél-francia városban is. A zsúfolt metroploiszban motorosból és magyarból van rengeteg. Ott vagyunk mindenhol, lobognak a magyar zászlók és néha már szól a Ria-Ria-Hungária is. 

Indulás előtt, felzászlózva

Kicsit féltem is a csapatot, mert magasra tette maga előtt a lécet. A futballunk világában még mindig hajlamosak vagyunk legyinteni Izalndra. Utoljára 2011-ben játszottunk a szigetországi csapattal, s akkor 4–0-ra nyertünk. Persze az még nem az az ilzalndi válogatott volt, amellyel szombaton játszunk majd – igaz a mi csapatunk is teljesen más. 

A csapatról annyit tudni, hogy Fiola Attila kivéletlével mindenki jól van. A jobb oldali védő biztosan nem játszik szombaton – be se teszi őt a kapitány, de Bese lesz-e a helyén? 

A csapat már megérkezett Marseille-be, s a játékosok megnézték a Vélodrome-stadiont, majd továbbálltak, mert az UEFA döntésének értelmében, az elmúlt napok esőzései miatt kímélni kell a gyepet, így az OM egyik edzőpályáján tartja majd utolsó foglalkozását a meccs előtt Bernd Storck. 

Kecskés István, Marseille

Stadiont néz a csapat. Fotó: MLSZ / Facebook

https://valogatott.blogstar.hu/./pages/valogatott/contents/blog/28034/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?