Blogolj!

Bizalom és remény

Megkezdi szereplését az Európa-bajnokságon a magyar válogatott. Bizalom és remény. Talán ez a két szó jellemzi legjobban azt a hangulatot, ami körülveszi most a csapatot. Bízunk a játékosokban és reménykedünk a csodában. Harminc évvel az utolsó világbajnoki és negyvennégy esztendővel a legutóbb EB-szereplés után kedden visszakerülünk a futball térképére. 

Talán ez a legfontosabb: ismét tényező lesz a magyar labdarúgás. A válogatott ott van a legjobbak közt. Ez tény, ezt már nem veheti el senki. 

Fotó: MTI

A mexikói világbajnokság után három évtizeden keresztül nem jutott ki a csapat sehova, de most Franciaországban ismét ott van a legjobb európai csapatok közt.

Amikor elindultam, azt mondta egy ismerősöm, hogy érezzem jól magam, mert ki tudja mikor látok ilyet legközelebb. Bevallom az most nem is foglalkoztat, hogy mi lesz két, vagy négy, vagy akárhány év múlva. Csak az számít, hogy itt vagyunk és megmutathatjuk magunkat.

A csapat és a szurkolók is.

A játékosok elszántak és egy kicsit sem tűnnek idegesnek. Dzsudzsák Balázs csapatkapitány egyenesen azt mondta a hétfői sajtótájékoztatón, hogy élvezni kell a pillanatot. Jó lenne. Valahogy el kellene érni, hogy ennek az Európa-bajnokságnak olyan legyen a hangulat, mint a jégkorong világbajnokságnak volt. Tudjuk, hogy nem mi vagyunk a legjobbak. Azzal is tisztában vagyunk, hogy az osztrákok jók, az izlandiak nagyon tudnak küzdeni, a portugálok meg a portugálok és kész.

Dzsudzsák Balázs nem izgul.

A szurkolók egyre inkább. Nekik a keddi nemcsak egy meccs lesz a sok közül, hanem sokuknak A MECCS, hiszen a többségük nem, vagy csak nagyon kis gyerekként látta a magyar válogatottat nagy tornán. Ez nekik, nekünk több, mint egy sima kilencven perc az osztrákok ellen. Ez egy olyan találkozó, ami miatt megéri 2000 kilométert, vagy még többet utazni. Bíznak a csapatban, reménykednek a sikerben.

Kedden nagy hangulatban indul majd el a találkozó. 

Kecskés István, Bordeaux

https://valogatott.blogstar.hu/./pages/valogatott/contents/blog/27936/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?