Blogolj!

Euro2016: az egész labdarúgásunk a tét

A válogatott kikapott Németországban 2–0-ra.

Na és?

A meccs közben olvastam egy internetes kommentet, ami arról szólt, hogy a játékosaink akkor is jobban jártak volna, ha a meccs helyett futnak egy Coopert, mert a terhelés ebben az esetben is meglett volna, ellenben minimális sérülésveszéllyel teljesítették volna a tizenkét perces futást.

A szombati mérkőzésnek, azon kívül, hogy a játékosaink 50 ezer néző előtt futballozhattak a világ egyik legjobb csapatával, semmi értelme nem volt. Az elején mondjuk beszorultunk, de aztán megúsztuk kapott gól nélkül – köszönjük spori, mert ugye az első percben nem volt les a németek találata –, aztán szép lassan sikerült felvennünk a világbajnok lötyögős tempóját, így kiegyenlített volt a meccs.

Kaptunk két gólt – mindkettőt les előzte meg, így alaposan kompenzált a bíró –, de ez benne volt, tudtuk, hogy ennyivel ki tudunk kapni. Ugyanakkor az Európa-bajnokság tekintetében semmivel sem lettünk okosabbak.

Az osztrákok ellen június 14-én már nem lesz lötyögés. Ellenfelünk és mi is úgy gondoljuk, hogy ez a találkozó lesz számunkra a kulcs. Ezzel nem egészen értek egyet, mert szerintem az Izland elleni mérkőzés sokkal fontosabb lesz, mert az talán könnyebben nyerhető, de tény, az első találkozó lényeges lesz. Egyetértve Dárdai Pál korábbi szövetségi kapitánnyal kijelenthetjük, hogy az Ausztria elleni első tizenöt percben kiderül, hogy hol a helyünk.

Azt azonban nem feledhetjük el egy pillanatra sem, hogy az osztrákok csapat piszok erős, tele van jó, ráadásul fiatal futballistákkal, akik technikailag képzettek, sokat futnak, ráadásul folyamatosan játékban voltak a mögöttünk hagyott szezonban.

Amióta Bernd Storck a szövetségi kapitány a magyar válogatottban mindig és mindenki ellen benne van a döntetlen. Ez Ausztria ellen éppen elég is lehetne, de akkor Izlandot meg kell verni. Az sem lesz könnyű, hiszen az északi válogatottak elképesztően tudnak küzdeni, ráadásul a szigetország válogatottja addigra minden bizonnyal túllesz egy vereségen, mert Portugália ellen csoda lenne, ha pontot tudnának szerezni.

Abban biztosak lehetünk, hogy Magyarországon most mindenkit érdekel a futball. Nemcsak azokat, akik a stadionok helyett kórházakat építenének – van ilyen is nem kevés, őket még az sem érdekli, hogy az elmúlt években a kormány a sokszorosát költötte a stadionokra fordított összegnek az egészségügyi intézmények felújítására – és persze azokat is, akik szombaton útra kelnek és meg sem állnak Bordeaux-ig.

Annyira kellett ez az Eb-re jutás a magyar labdarúgásnak, mint egy falat kenyér. Ott vagyunk Európa legjobb huszonnégy csapata között és meggyőződésem, hogy nem az utolsó helyen. Történelmi lehetőség ez a kijutás, tulajdonképpen a magyar futball jövője huszonhárom labdarúgó és néhány edző kezében van. Egy siker – a csoportból való továbbjutás már az lenne – az egész sportágnak adhat új lendületet és új megvilágítást. Igazolódhatnak az elmúlt évek döntései és talán elkezdhetnek visszatérni a nézők a lelátókra.

Ez sokkal fontosabb a németországi eredménynél, de némi túlzással annál is, hogy mi lesz az eredmény Ausztria ellen. A játékosok most a saját és a magyar labdarúgás hitelességét állíthatják vissza. Szurkolok, hogy ez sikerüljön!

 -

https://valogatott.blogstar.hu/./pages/valogatott/contents/blog/27749/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?