Blogolj!

A németek elleni meccs csak játék

Amikor legutóbb „hivatalban lévő” világbajnokkal játszott a magyar válogatott, akkor 3–1-re nyert. Az olaszok elleni sikerre a mai napig csodás visszaemlékezni, még akkor is, ha talán éppen a legyőzött fél terjeszti magáról, hogy micsoda éjszakájuk volt Budapesten.

Amikor legutóbb Németországgal játszott idegenben a válogatott, akkor 2–0-ra nyert. Torghelle Sándor szerezte mindkét gólunkat, mondogattuk is a kaiserslauterni éjszakában a németeknek, hogy ő bizony „Zwei TORghelle.”

A tizenkét évvel ezelőtti meccs előtt arról beszélgettünk a kollégákkal, hogy vajon mennyivel kapunk ki a német válogatottól. Bizony volt, aki közel kétszámjegyű vereséget vizionalizált maga előtt – ehhez képest nyertünk, de igazából ez nem érdekelt senkit, mert a találkozó után Rudi Völler csapata elutazott az akkori Európa-bajnokság helyszínére Portugáliába, mi meg jöttünk haza.

A mostani meccs előtt sem sok minden érdekel, ugyanis lényeges változások történtek tizenkét év alatt a futballban és ezek közül a legfontosabb az, hogy bármi is lesz az eredmény a németek és a magyarok is mennek az Eb-re Franciaországba. Tudva ezt a tényt és ismerve a két válogatott ereje közötti különbséget, tényleg semmi értelme nincs annak, hogy az esélyeket nézegessük.

A magyar játékosok olyanok, hogy a nagy csapatok ellen olykor remekül tudnak futballozni – emlékezzünk csak a már idézett két korábbi eredményre –, vagyis akár még meglepetés is lehet majd, de ez most nem számít.

Egy dolog a lényeg: tíz nap múlva Ausztria ellen lép pályára az együttes Bordeaux-ban. Na az már egy fontos meccs lesz, annak lesz tétje, arra figyel majd mindenki.

Ennek a mainak, a világbajnok elleninek egy a lényeg: játszanak egy jót a fiúk!

Nyilván nem szaladunk bele egy pofonba, biztosan nem verjük rommá a németeket. A lényeg a játék, a futball, a foci.

A nagy dolog az egészeben az, hogy ez nem egy tét nélküli felkészülési mérkőzés, hanem egy olyan, amelyet majd nemcsak a német, hanem a magyar szakemberek is elemeznek. Ebből okoskodják majd ki, hogy mire számíthatunk az Európa-bajnokságon. Ha megengedik kedves szakértők, akkor most én is okoskodom egy sort: ebből a találkozóból semmiféle következtetést nem lehet majd levonni. Abból sem lehetett, amikor 2–0-ra nyertünk Németországban. Tíz nap múlva Európa-bajnokság. Csak az számít. Ez a mai csak játék. 

https://valogatott.blogstar.hu/./pages/valogatott/contents/blog/27737/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?