Blogolj!

Euro 2016: keretbe zárt csapat

Bernd Storck kihirdette az Eb-keretet, amiben már csak végső esetben történhet változás. Nincs értelme vitába szállni a kapitányi döntéssel, hiszen egyrészt azért, mert vitatkozunk, nem történik majd változás, másrészt pedig azért nem, mert nem nagyon lehetett volna jobb 23 nevet összerakni.

Azon persze lehet jókat beszélgetni, hogy Gyurcsó Ádám, aki az Elefántcsontpart elleni mérkőzés első félidejében kifejezetten jól játszott miért nem utazik Franciaországba, vagy éppen azon is lehet gondolkodni, hogy Korcsmár Zsolt, aki egyedül tartotta NB I-ben, a szerény képességű játékosokból álló Vasast, miért nem lett a huszonhármak egyike.

De nagyjából ennyi.

Amiben biztos voltam, az teljesült is: Szalai Ádám megy az Európa-bajnokságra. Ahogy arról korábban is írtam már, Bernd Storck szövetségi kapitánynál nem feltétlenül az adott napi forma számít, hanem az alapképességek. Talán úgy van vele az edző, hogy majd ő kihozza a futballistából a maximumot. Bízzunk benne, már csak azért is, mert Szalai Ádám jó felépítésű, erős, technikailag képzett labdarúgó, de valamiért ez elmúlt időszakban nem megy neki a játék. Hosszabb elemzést is megérne, de talán valamikor ott veszítette el a fonalat, amikor kiült az újságírók elé és kiosztott mindenkit és az sem volt egy nagy döntés, hogy a Mainzból, amelyben nagy formát futott a Schalkéba igazolt.

A Fiola Attila, Juhász Roland, Lang Ádám, Kádár Tamás védelem megbonthatatlannak tűnik, csak az a kérdés, hogy Guzmics Richard ki tudja-e szorítani Langot, vagy nem. A középpályán már nagyobb a variációs lehetőség. A két védekező játékos előtti három támadó egyike, a jobb oldalon könnyen lehet Nikolics Nemanja, a balon megeshet, hogy Németh Krisztián kezd, így már csak egy hely marad ebben a sorban, az meg biztosan Dzsudzsák Balázsé. Mögöttük jöhet akkor Gera Zoltán és Nagy Ádám, vagy éppen Pintér Ádám és Stieber Zoltán is. Ebben a csapatrészben lehet kavarodás bőven.

Hogy ki lesz a csatár? Ha kettővel állunk fel – például Izland ellen – akkor vélhetően egy nagydarab és egy kisebb, vagyis Szalai Ádám, vagy Böde Dániel, illetve Priskin Tamás, vagy Nikolics Nemanja lesz elöl.

Persze hamarosan kiderül.

Fogynak a napok és eljönnek az igazság pillanatai.  

 

 

A keret:

Kapusok:

Király Gábor, Gulácsi Péter, Dibusz Dénes

Hátvédek:

Bese Barnabás, Fiola Attila, Juhász Roland, Lang Ádám, Kádár Tamás, Guzmics Richard, Korhut Mihály

Középpályások:

Elek Ákos, Nagy Ádám, Gera Zoltán, Pintér Ádám, Dzsudzsák Balázs, Stieber Zoltán, Lovrencsics Gergő, Kleinheisler László

Csatárok:

Nikolics Nemanja, Németh Krisztián, Böde Dániel, Szalai Ádám, Priskin Tamás

 

https://valogatott.blogstar.hu/./pages/valogatott/contents/blog/27672/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?