Blogolj!

Akkor álmodjunk!

Milyen eredmény ez az iksz a horvátok ellen? Tök mindegy. Nem ez a lényeg. Vegyük észre, hogy ez egy edzőmeccs volt. Nincs az a szurkoló, aki pontosan emlékszik arra, hogy a kedvenc csapata mit játszott a téli felkészülés alatt egy tesztmérkőzésen. Sőt. Ha csak a végeredményből indulunk ki, akkor ezek a meccsek megtévesztőek is lehetnek. A játék a lényeg. 

De bevallom az sem érdekel, hogy a horvát kapitány szerint a magyar válogatott továbbjut majd az Eb-csoportjából – én is így gondolom, de én elfogult vagyok –, ő foglalkozzon csak a saját csapatával, minket ne akarjon megvezetni. 

Szóval a játék. 

Az első félidőt azt hagyjuk, olyan volt, amilyen egy felkészülési mérkőzés szokott lenni. A második játékrész, az már igen! Így kell futballozni. Ilyen elszántsággal, koncentrációval, motivációval. Erre lehet alapozni. Nyilván nem baj, hogy nem kaptunk ki Horvátországtól – sőt! De nem ez a lényeg, hanem a játék. Nem is olyan régen írtam a meccs tétjéről. Arról, hogy lényegében mindegy mi történik, csak maradjanak álmaink. Nos maradtak. 

Hihetünk abban, hogy ez a csapat tud futballozni, ha kell. Még annál is jobban, mint a horvátok ellen a második félidőben. Mert ez a válogatott most nem rossz. Ebben van valami, amit Bernd Storck ki is tud hozni belőle. 

Tudom, hogy még nem lenne jó, ha most indulna a franciaországi torna. De már nagyon várom, hogy ott legyünk és focizzunk. Mert a horvátok elleni második félidő megadta nekem, nekünk, hogy álmodozhassunk. 

https://valogatott.blogstar.hu/./pages/valogatott/contents/blog/26135/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?