Blogolj!

Maradjanak álmok

A válogatott szombaton a horvátok ellen lép pályára. Ez lesz az első mérkőzése azóta, hogy kijutott az Európa-bajnokságra. Izgalmas napok jönnek. Okosabbak leszünk? Talán. Aggódhatunk? Semmi értelme. Nehéz meccs lesz? Nagyon. 

A magyar válogatott Horvátország elleni meccse mérföldkő lesz. Az első olyan mérkőzés, amelyen úgy lépünk pályára, hogy Európa-bajnoki résztvevők vagyunk. 

Tavaly november óta sok minden történt a futballunkba. A Norvégia elleni siker sok mindent megváltoztatott. Először is láthatjuk, hogy a játékosainkra jobban figyel Európa, mint korábban. A legjobb példa talán Kleinheisler László esete, aki a Videoton NB III-as csapatából előbb a válogatottba, majd a német élvonalba került, hiszen a Norvégia elleni góljának (is) köszönhetően szerződést kapott a Werder Brementől. 

Aztán az is érdekes tendencia, hogy külföldön szereplő labdarúgóink közül néhányan úgy döntöttek, jobb ha itthon futballoznak. Elek Ákos Kínából igazolt Diósgyőrbe, Korcsmár Zsolt a Greuther Fürthből szerződött a Vasasba. Jobban szem előtt vannak, talán több az esélyük arra, hogy bekerüljenek a franciaországi keretbe. 

A lényeg persze az, hogy szombaton meccs. Amióta meccsre járok velem még nem fordult elő, hogy a válogatottunk nemzetközi tornára készüljön. Kicsit bennem van az a gondolat, hogy kijutottunk, most mi lesz?!

Aggódom, féltem a csapatot és féltem magunkat is. Mert most álmodunk. Odaképzeljük magunkat a bordeaux-i, a marseille-i és a lyon-i lelátókra. Ott is leszünk, ez nem kérdés. És az sem, hogy akarjuk a sikert. Hogy ez mit jelent, azt mindenki döntse el maga, de én nem lennék elégedett akkor, ha mondjuk szerzünk gólt és hazajövünk. Ennél többet akarok. 

Éppen ezért félek a horvátok elleni meccstől. Ez egy piszok jó csapat, tele olyan játékosokkal, akik a világ kiemelkedő bajnokságaiban szerepelnek. Attól tartok, hogy a horvátok elviszik az álmainkat. Semmit sem jelent, ha kikapunk tőlük – az sem, ha mi nyerünk. Ez egy edzőmeccs. Csak hajlamosak vagyunk azonnal világvége hangulatot kelteni, ha nem sikerül. Persze ahhoz is különös képességünk van, hogy ha megverjük a riválist, akkor azonnal Eb-esélyesnek kiáltsuk ki a csapatot. 

Csak azt szeretném, hogy álmodhassunk tovább szombat után. 

https://valogatott.blogstar.hu/./pages/valogatott/contents/blog/26002/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?