Blogolj!

Bernd Storckot és Andreas Möllert nem engedték be Újpesten

Szóval Bernd Storckot és Andreas Möllert nem engedték be szombaton az Újpest–Videoton meccsre. Az Újpest szerint a rendőrség állta útját, a rendőrség szerint meg a klub. Megy az egymásra mutogatás pedig a helyzet rém egyszerű.

Szombaton a Váci út-Megyeri út sarkán rendőrautó állta el az egyik sávot, a másiknál pedig két rendőr és egy biztonsági őr posztolt. Utóbbi kezében volt egy papír, amire felvezették azokat a rendszámokat, amelyek tulajdonosai behajthattak a Megyeri útra. Nos az én rendszámom éppen nem volt leadva, így velem udvariasan közölte, hogy le kell parkolnom valahol és gyalog kell a stadionhoz mennem. 

Nem bonyolult, így szokott ez lenni.

Az Újpest kommunikációs igazgatója, Ágai Kis András, a Nemzeti Sport Online megkeresésére azt mondta, hogy „Nem a klub vagy a rendezők hibáztak, a rendőrkordonon nem tudott átmenni a szövetségi kapitány. Ott még rendező sem volt a klubtól." Ennek a valóságtartalma, mondjuk úgy, hogy nem tűnik teljesnek. Aki ott volt az láthatta. 

Nyilván a rendőrök is tudták, hogy kik és hol álltak, így jött is a cáfolat a részükről. "A valóság ezzel szemben az, hogy a szövetségi kapitány a rendőri biztosításon áthaladt, azonban a civil biztonsági szolgálat munkatársai nem engedték be gépjárművével a VIP kapunál."

Szabó Gergő, a válogatott sajtófőnöke lényegében ugyanezt közölte: „A szövetségi kapitány a rendőrségi záráson – ahol rendkívül udvariasak és segítőkészek voltak vele – átjutott, a Szusza Ferenc Stadion kapujánál azonban a biztonsági szolgálat megakadályozta a stadionba való bejutását."

Csak a teljesség kedvéért: a Megyeri úton – a stadiontól 50 méterre – újabb kordon állt, rendőri biztosítással, de ezen mindenkit átengedtek, aki a sarkon befordulhatott. Aki meg gyalog ment, ahhoz hozzá sem szóltak.

A Szusza Ferenc Stadion kapujánál ugyanis újabb ellenőrzés van: rendszám, stb. A két utóbbi közlemény szerint, itt nem jutott át a kapitány. 

És lám az Újpest véleménye is módosult az ügy kapcsán: „Nekünk más információink voltak, mint a rendőrségnek. A klub részéről senki nem volt jelen az esetnél. Ezért lefolytatunk egy belső vizsgálatot a rendőrség és a belső biztonsági szolgálat bevonásával. Részünkről ezzel lezártnak tekintjük az ügyet. A kapitánytól elnézést kérünk!" – mondta Ágai Kis András, az Újpest kommunikációs igazgatója.

Aki a Megyeri út irányából szeretett volna bejutni a stadionba szombaton – vagy bármikor az utóbbi tíz évben, amióta a kiemelt kockázatú meccseken így működik a biztosítás – az tudhatta, hogy hol áll biztonsági, hol áll rendőr és hol nem jutott át a kapitány. 

Nyilván az Újpest kommunikációs igazgatója is ezen az útvonalon érkezett. 

https://valogatott.blogstar.hu/./pages/valogatott/contents/blog/25031/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?