Blogolj!

Horvátország és egy "nagyon komoly" csapat az ellenfél; főtámogató lett a MOL

A horvát válogatott látogat a Groupama Arénába március végén, májusban pedig egy "nagyon komoly" csapattal találkozik a magyar együttes – utóbbi mérkőzést idegenben rendezik majd és az ellenfél jelenti majd be. A MOL 2 milliárd TAO-támogatást ad az MLSZ-nek, de a cég 285 millió forint szponzori pénzt is ad a szövetségnek. 

Hernádi Zsolt (balra) és Csányi Sándor – mindketten nagy sikerben bíznak. Fotó: Blogstar / Szeidl Marian

Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója a szerdai sajtótájékoztatón kiemelte, hogy véleménye szerint Magyarországon mindenki nagyon vágyott már a válogatott Eb-re jutására.

"Megtisztelő, hogy fő támogatói lehetünk, a nemzeti tizenegynek – mondta Hernádi Zsolt. – Szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy a csapat méltóan szerepeljen és tovább fejlődjön. A MOL-nál nem új dolog a labdarúgás támogatása, hiszen részt vettünk a Bozsik-program újraélesztésében is. Akkor is a fejlődés segítése volt a célunk, s az, hogy ne csak a tehetséges gyerekeket támogassuk, hanem azokat is, akik a szabadidejüket szeretnék hasznosan eltölteni. Részt vettünk a Videoton támogatásában is, amely az utóbbi évek legsikeresebb klubcsapata. A horvát válogatottat is szponzoráltuk az INA-cégen keresztül."

A MOL vezetője optimistán néz a jövőbe a labdarúgó válogatott szereplését illetően. 

"Számunkra ez nemcsak a fociról és az üzletről szól, hanem arról is, hogy szeretjük a versenyt, a győzelmet és szurkolni a sikerekért. Köszönöm mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy az én gyerekeim és kipróbálhatják milyen az, ha úgy szurkolhatnak a csapatért, amikor az a legjobbakkal találkozik. Az elmúlt évtizedekben reményvesztett volt a szurkolásunk. Hajdú B. István mondta Böde Dánielről, hogy ő az ébredő erő. Most azt tudjuk mondani a csapatról, hogy ébred az erő."

Hernádi Zsolt hozzátette, hogy a nyár nemcsak a futballé lesz, hanem sok magyar sportolóé és remélhetően nagy sikereké.

"Szóljon ez a nyár a labdarúgásról és a szurkolásról és az összes többi sportágról, ahol a magyar csapatok szerepelnek. Legyen ez a jégkorong világbajnokság, vagy az olimpia. Ébredjen fel a szurkoló. Legyen ez az ország tíz millió szurkoló országa!"

Csányi Sándor, az MLSZ elnöke elsőként megjegyezte, hogy Hernádi Zsolt nemcsak támogatónak, hanem motivátornak is remek lenne, mert olyan beszédet mondott, amelyet hallgatva csaknem felkapta a labdát az asztalról, hogy induljon futballozni. 

"A MOL 2 milliárd forintot biztosít a TAO-ból. Ez azért fontos, mert az MLSZ pályákat épít településeknek, iskolának és ezt a prgramot, köszönhetően ennek a támogatásnak, folytatni tudja. Emellett 285 millió forint szponzori hozzájárulást kapunk. Nagyon köszönöm mindazok nevében, akiknek ebből a pénzből pálya épül."

Az MLSZ elnöke ezt követően ismertette a válogatott tavaszi programját. Horvátországgal találkozik először a csapat (március 26.), majd májusban is lesz egy – talán két – meccse. 

"Több csapat jelentkezett, hogy szeretne ellenünk pályára lépni márciusban. A fontos az volt, hogy itthon legyen a meccs és végülis a horvát válogatottal egyeztünk meg. A mérleg nem túl jó, eddig csak egyszer nyertünk ellenük. A horvát csapat is ott lesz az Eb-n, két hellyel áll előttünk. Tele van világhírű játékosokkal, igen erős ellenfél lesz, de a szövetségi kapitány ilyen csapatot kért. Ezeken meg tudja ítélni Bernd Storck, hogy kik azok a játékosok, akinek nem remeg meg a lábuk nagycsapartokkal szemben. Február 20-án és március 20-án is találkozik a keret. Május 8-tól egy hosszabb felkészülési szakasz kezdődik, amelynek része egy  kéthetes külföldi edzőtábor is. Úgy néz ki Ausztriában edz majd a csapat, amelynek a keretébe ekkor még 28 játékos tartozik majd. Június 2-án már csak 25-en lesznek és június 5-én szűkül a keret 23 labdarúgóra. Májusban a márciusinál egy még nevesebb csapattal találkozunk, de itt még nem született megegyezés. Ezt azonban az ellenfél szeretné majd bejelenteni, amit megértek."

Az ellenfélről annyit elárult Csányi Sándor, hogy európai és nagyon erős együttes. 

https://valogatott.blogstar.hu/./pages/valogatott/contents/blog/23901/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?