Blogolj!

ÉLŐ: MLSZ sajtótájékoztató

16.15: Egyelőre mindenki titkolózik, annyit sikerült megtudnunk, hogy szponzori megállapodásról és a válogatott első idei ellenfeléről is szó eshet. 

16.20: A korábbi információk szerint Szerbia lehet a válogatott ellenfele március végén, ám ezt a magyar szövetség egyetlen alkalommal sem erősítette meg, csak a szerb lapok írtak erről több alkalommal is. 

16.25: Az asztalon ott az Európa-bajnokság hivatalos labdája. Ennek ebben az esetben azért fontos, mert jó nézni, hiszen ezzel futballozik majd a magyar válogatott is az Eb-n.

16.35: Érkeznek a főszereplők. Sipos Jenő, az MLSZ sajtófőnöke köszönt. 

16.36: Hernádi Zsolt kezd. Arról beszél, hogy miért fontos a MOL-nak a magyar labdarúgás támogatása. 

Fotók: Szeidl Marian

"Megtisztelő, hogy fő támogatói lehetünk, a nemzeti tizenegynek. Szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy a csapat méltóan szerepeljen és tovább fejlődjön. A MOL-nál nem új dolog a labdarúgás támogatása, hiszen részt vettünk a Bozsik-program újraélesztésében. A fejlődés segítése volt a célunk, s az, hogy ne csak a tehetséges gyerekeket támogassuk, hanem azokat is, akik a szabadidejüket szeretnék hasznosan eltölteni. Részt vettünk a Videoton támogatásában is, amely az utóbbi évek legsikeresebb klubcsapata. A horvát válogatottat is támogatjuk az INA-cégen keresztül. Nem hiszem, hogy lett volna még egy ország, amelyik ennyire várta volna, hogy a csapata kijusson egy nemzetközi tornára."

"Számunkra ez nemcsak a fociról és az ülteről szól, hanem arról is, hogy szeretjük a versenyt, a győzelmet és szurkolni a sikerekért. Köszönöm mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy az én gyerekeim és kipróbálhatják milyen az, amikor szurkolhatnak a csapatért, amikor a legjobbakkal találkozik. Az elmúlt évtizedekben reményvesztett volt a szurkolásunk. Hajdú B. István mondta Böde Dánielről, hogy ő az ébredő erő. Most azt tudjuk mondani a csapatról, hogy ébred az erő."

"Szóljon ez a nyár a labdarúgásról és a szurkolásról és az összes többi sportágról, ahol a magyar csapatok szerepelnek. Legyen ez a jégkorong világbajnokság, vagy az olimpia. Ébredjen fel a szurkoló. Legyen ez az ország tíz millió szurkoló országa!"

16.40: Csányi Sándor következik. 

"Nem is tudom Hernádi úr minek lenne jobb, szponzornak, vagy a válogatott pszichológusának? Nagyon köszönöm a lelkesítő szavakat. A MOL 2 milliárd forintot biztosít a TAO-ból. Ez azért fontos, mert az MLSZ pályákat épít településeknek, iskolának és ezt a prgramot folytatni tudja. Emellett 285 millió forint szponzori támogatást kapunk. Nagyon köszönöm mindazok nevében, akiknek ebből a pénzből pálya épül."

"Eldőlt, hogy március 26-án kivel játszunk felkészülési meccset. Több csapat jelentkezett. A fontos az volt, hogy itthon legyen a meccs és végülis a horvát válogatottal egyeztünk meg. A mérleg nem túl jó, eddig csak egyszer nyertünk ellenük. A horvát csapat is ott lesz az Eb-n, két hellyel áll előttünk. Tele van világhírű játékosokkal, igen erős ellenfél lesz, de a szövetségi kapitány erős ellenfelet kért. Ezeken meg tudja ítélni Bernd Storck, hogy kik azok a játékosok, akinek nem remeg meg a lába komoly ellenfelekkel szemben sem. Február 20-án és március 20-án is találkozik a keret. Május 8-tól egy hosszabb, kéthetes külföldi edzőtábor következik, úgy néz ki Ausztriában edz majd a csapat, 28 fővel. Június 2-án már csak 25-en lesznek és június 5-én szűkül a keret 23 játékosra. Majdnem eldőlt már, hogy hol lesz a csapat főhadiszállása, de még nem hoztuk meg a végleges döntést. Májusban a márciusinál egy még nevesebb csapattal találkozunk, de itt még nem született megegyezés. Ezt azonban az ellenfél szeretné majd bejelenteni, amit megértek."

"A FIFA 2,5 millió dollárt osztott ki a FIFA a szövetségeknek. Nemzetközi vizsgálat volt ezekkel kapcsolatban és 14 szövetség gazdálkodását találták teljesen rendben ebben az ügyben, az egyik a Magyar Labdarúgó Szövetség. A legjobb tudásunk szerint és a magyar labdarúgás érdekeinek megfelelően osztjuk el ezeket a pénzeket, az utánpótlásra és az infrastruktúra fejlesztésére költjük. Külön öröm számomra, hogy nemzetközi megerősítést is kaptunk arról, hogy jól használjuk fel a pénzeket."

16.53: Kérdések. 

Vági Márton főtitkár arról beszél, hogy a MOL-tól kapott 285 millió forintos támogatást mire költik. Elmondta az Eb-részvétel közel 300 millióba kerül majd, de az utánpótlás, az amatőr-labdarúgás prioritást élvez. 

Hernádi Zsolt elmondta, hogy egy évre vonatkozik a támogatás. 

A horvát válogatottat a Groupama Arénában fogadjuk, a májusi mérkőzések közül egy idegenbeli mérkőzés már biztos, a hazai ellenfél még nincs meg. Az idegenbeli mérkőzést európai csapat ellen játsza majd a válogatott, nagyon komoly csapatról van szó. A kontinensen van egy pár. 

Vége. 

https://valogatott.blogstar.hu/./pages/valogatott/contents/blog/23897/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?