Blogolj!

Az Eb-re jutás eredménye: külföldre viszik a magyar játékosokat

Ez tulajdonképpen várható volt, de talán kevesen gondoltuk, hogy ez ilyen gyorsan be is következik. 

Gyurcsó Ádámról tudtuk, hogy elhagyja a Videoton, mert lejárt a szerződése, amit nem kívánt meghosszabbítani a székesfehérvári együttessel. Az keltett némi meglepetést, hogy végül a lengyel Pogon Szczeczin játékosa lett, de Nikolics Nemanja, vagy éppen Lovrencsics Gergő lengyelországi sikereiből kiindulva sejthetjük, hogy jó helyre került. A belépője sem lett akármilyen, hiszen azonnal gólt szerzett új csapata első felkészülési mérkőzésén. 

Balogh Norbert olaszországi lehetősége a meglepetés kategóriájába sorolható. Már csak azért is, mert őt annak idején Bernd Storck, az U20-as válogatott kapitányaként nem vitte ki a világbajnokságra. A jelenlegi szövetségi kapitány akkor azt mondta róla, hogy van nála jobb labdarúgó a korosztályában és a posztján. Ehhez képest Maurizio Zamparini, a Palermo elnöke ma bejelentette, hogy 5 millió eurót fizet a támadóért, aki szerinte az új Cavani lesz. Úgy legyen!

Kleinheisler Lászlónak pedig jelenleg játékengedélye sincs a magyar bajnokikra, hiszen a Videotonnal nem tudott megállapodni a hosszabbítást illetően, így a piros-kékek vezetői az NB III-as keretbe száműzték, igaz abban a csapatban sem szerepelhetett bajnoki mérkőzésen. A támadót országos meglepetésre hívta be a norvégok elleni pótselejtező előtt Bernd Storck, s a német szakember az első meccsen a kezdőbe is állította. Kleinheisler pedig győztes gólt szerzett, vagyis döntő szerepe volt abban, hogy a magyar válogatott kijutott az Európa-bajnokságra. Vele kapcsolatban is élénken tartotta magát a hír, hogy Lengyelországba szerződik, ám jelenleg a német Werder Bremennél szerepel próbajátékon. 

Ki lehet a következő? 

Talán a ferencvárosi Nagy Ádám, aki alapember lett a bajnoki címre törő zöld-fehér együttesben, de Bernd Storck válogatottjában is. A középpályással kapcsolatban a török Bursaspor érdeklődéséről hallani, vagyis akár Dzsudzsák Balázs csapattársa is lehet, de azért az Eb után talán jobb lehetősége is lesz. Csapattársa Dibusz Dénes is könnyedén légiós lehet, mert ő is felkeltette külföldi klubok érdeklődését. 

https://valogatott.blogstar.hu/./pages/valogatott/contents/blog/23855/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?