Blogolj!

Alaposan megtevzett munka az Eb-ig

Bernd Storck szövetségi kapitány a hét elejétől ismét Magyarországon tartózkodik, és gőzerővel folytatja a tavaly kezdett munkát annak érdekében, hogy a magyar válogatott a lehető legjobb formában szerepeljen a franciaországi kontinensviadalon. 

A kapitány az ünnepi időszakra is adott feladatot az A-válogatott kerettagjainak, a játékosoknak elsősorban az erőnlétükre, fizikális állapotukra kell figyelniük a februárban kezdődő első összetartásig. 

- Az ünnepek előtt nemcsak jókívánságaimat adtam át a játékosoknak, hanem egy személyre szabott útravalót is, amiben kértem tőlük, hogy a szabadságuk alatt kiemelten figyeljenek erőnlétükre, és fejlesszék fizikai állapotukat. A csapatoknál elindult a felkészülés, a február 20-án kezdődő első összetartásunk azért kiemelten fontos, mert ekkor kapnak a stáb tagjai, és a játékosok pontos visszajelzést a fizikai mutatókról, és ezt követően látjuk majd, hogy kinek milyen munkát kell elvégeznie az előttünk álló hónapokban – fogalmazott Bernd Storck. 

A válogatott tavaszi programja hamarosan véglegessé válik, így az is, mely együttesekkel mérkőzik meg a nemzeti csapat még az Eb előtt. Bernd Storck ezzel kapcsolatban elmondta: az a kérése a szövetség vezetése felé, hogy a lehető legerősebb válogatottakkal mérhesse össze erejét együttese az Eb előtt.

- Kiemelten fontos számomra, hogy erős ellenfelekkel csapjunk össze, mert csak így derül ki a játékosaim számára, hogy az adott pillanatban milyen szinten állunk – fogalmazott az mlsz.hu-nak a német szakember.

Eközben a stáb tagjai folyamatosan figyelik a csoportellenfelek felkészüléséről érkező híreket, és minden lehetséges információt begyűjtenek a riválisokról. 

- Az első két Eb-mérkőzésünk döntő lehet, mindennél fontosabb, ezért csak ez jár az eszünkben. Alaposan tervezett munkával úgy kell felépíteni a játékunkat, hogy – bár Ausztria és Izland ellen sem mi vagyunk az esélyesek – a legtöbbet hozzuk ki magunkból. Mint az már sikerült a Norvégia elleni két meccsen is. 

A kapitány természetesen figyeli a kerettagok átigazolásáról szóló híreit – hazánkban ma nyitott az átigazolási időszak –, mert fontosnak tartja, hogy a válogatottnál figyelembe vett labdarúgók közül mindenki olyan klubcsapatnál kezdje meg a tavaszt, ahol folyamatos játéklehetőséget kaphat. 

- Több tehetséges futballistát is láttam a távlati csapat év végi összetartásán, az ő fejlődésük elsősorban a jövő szempontjából fontos, a legjobban teljesítőknek a következő években, de lehet hogy már hamarabb lehet esélyük arra, hogy beépüljenek az A-válogatottba, ehhez azonban fejlődniük, és folyamatosan futballozniuk kell – fogalmazott az utánpótlás-válogatottak munkáját sportigazgatóként koordináló szakember.

(mlsz.hu)

https://valogatott.blogstar.hu/./pages/valogatott/contents/blog/23868/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?