Blogolj!

Vasárnap is támadunk

A vasárnap esti Eb-pótselejtező visszavágó előtt Bernd Storck szövetségi kapitány a telki edzőközpontban tartott sajtótájékoztatót, majd 17.00 órától edzést vezényelt a játékosoknak. A sajtótájékoztatón a szövetségi kapitány mellett Dzsudzsák Balázs vett részt, és mindketten kiemelték: kulcsfontosságú, hogy Budapesten is sikerüljön gólt szereznie a magyar válogatottnak. 

- Az oslói mérkőzés megfelelő kiindulási alap a visszavágóra, hiszen szervezett, fegyelmezett játékkal sikerült jó eredményt elérnünk. Egygólos előnyünk van, de ennél nem történt se több, se kevesebb. Arra kértem a játékosokat, hogy feledkezzenek meg az elmúlt negyvennyolc óráról, és csak a vasárnapi feladattal foglalkozzanak. A következő meccsen sem adhatjuk fel a támadások lehetőségét, előre kell törnünk, gólt rúgnunk, ez a legfontosabb feladat. Nem akarunk csak védekezni, egygólos előnyben is a sikerre fogunk törekedni - fogalmazott Bernd Storck. 

- A regenerációt már pénteken, Oslóban megkezdtük, két csoportban dolgoztunk, úgy érzem, minden játékos felkészülten várja a találkozót. Kisebb sérülések még akadnak, meglátjuk, holnap milyen állapotban lesznek a futballisták, és szükség lesz-e változtatásra az előzetes terveinkhez képest. Felkészültünk minden eshetőségre, ha valaki esetleg kiesne, akkor is megfelelően tudjuk pótolni a mérkőzésre - tette hozzá a szövetségi kapitány. 

Bernd Storck kiemelte: a csapatnak minden eddiginél nagyobb szüksége lesz a közönség támogatására, ezért arra kérte a szurkolókat, hogy végig tartsanak ki a válogatott mellett. 

- Nem szabad kockáztatnunk, ezért a stabil védekezést nem adhatjuk fel, de szeretnénk kapura törő játékot nyújtani. Azt szeretném kérni, hogy a szurkolók legyenek türelmesek a csapattal szemben, és végig tizenkettedik játékosként segítsék a válogatottat - mondta a szövetségi kapitány. 

A sajtótájékoztatón Dzsudzsák Balázs kiemelte: jó a hangulat a csapaton belül, de mindenki tisztában van azzal, hogy még csak a párharc első felén van túl a válogatott. Nincs hurráhangulat, mindenki tudja, hogy nagyon nehéz meccs vár az együttesre. 

- Higgadt, tudatos, intelligens játékot kell nyújtanunk ahhoz, hogy megnyerjük a teljes száznyolcvan percet. Nem éljük bele magunkat semmibe a győztes oslói meccs után, inkább a hibáinkat próbáljuk meg kielemezni, tanácsokkal ellátni egymást arról, hogy miben kell javulnunk a visszavágóra. Profin kezeli a helyzetet a csapat, mindenki látja, mik voltak a pozitívumok és a negatívumok az első meccsen. Csendben tesszük a dolgunkat, a pályán szeretnénk bizonyítani - fogalmazott Dzsudzsák Balázs.

A válogatott csapatkapitánya újságírói kérdésre elmondta: a támadószekcióban szereplő labdarúgóknak bizonyos szempontból speciális volt a feladatuk Oslóban, mert a szokásosnál többet kellett visszazárni a védekezés segítésére. 

- Tudtuk, hogy a norvégok a széleken nagyon veszélyesek, mert a szélső védőik gyakran futnak fel a támadásokat segíteni. Az én oldalamon néhány alkalommal elcsúszott a védekezésünk, de próbálunk tanulni az első meccsből, és a visszavágón fegyelmezetten lezárni a széleket, semmi gond sincs azzal, hogy ehhez folyamatosan szükség van a támadók segítségére is, ugyanakkor bízom benne, hogy a támadásaink is veszélyesek lesznek, és tudunk gólt szerezni a meccsen - így a csapatkapitány. 

A sajtótájékoztató végén Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője a vasárnapi mérkőzésre történő beléptetéssel kapcsolatos információkat ismertette az újságírókkal, valamint elmondta: a századik válogatottságát Oslóban ünneplő Király Gábor köszöntését a párizsi terrortámadások árnyékában elhalasztja a szövetség a Magyar Labdarúgás Napjára. Az UEFA elküldte a százszoros válogatottaknak járó sapkát az MLSZ-nek, de ennek átadására nem a vasárnapi nemzeti gyásznap a megfelelő alkalom. 

Bernd Storck 17.00 órától tartotta meg a válogatott utolsó edzését a mérkőzés előtt, a gyakorláson a taktikai feladatok átismétlése kapta a főszerepet.

A párizsi terrortámadás árnyékában a megszokottnál szigorúbb biztonsági intézkedésekre kell számítani a vasárnap esti magyar-norvég mérkőzésen. A Groupama Aréna kapui a meghirdetettnél korábban, 18.15 órakor nyitnak ki, a nézők biztonsága érdekében, a beléptetésnél a jegyeket minden esetben összevetik a személyi azonosító okmányokkal (ez a hivatalos okmányok mellett szurkolói kártya is lehet). 

A fentiek miatt lényegesen megnövekszik a beléptetés ideje, ezért arra kérjük a szurkolókat, érkezzenek időben a stadionhoz. Fontos, hogy senki se próbálkozzon más jegyével belépni, mert azokat, akik nem saját névre szóló belépővel próbálnak a stadionba bejutni, a biztonsági személyzet átadja a rendőrségnek. 

Javasoljuk, hogy a szigorú ellenőrzések miatt, lehetőség szerint, senki ne vigyen be a lelátóra magával táskát. Felhívjuk a figyelmet, hogy a mérkőzés során, vagy a lefújás után a pályára lépni tilos, ezt a jogszabályok szigorúan büntetik! 


Az európai szövetség, az UEFA hivatalos közleményben fejezte ki együttérzését Franciaország felé a párizsi terrortámadások kapcsán, és egyben megerősítette, hogy a következő napokban minden tervezett mérkőzést megrendeznek. 

"Az UEFA-t sokkolták és mélyen elszomorították a Párizsban történt tegnap esti tragikus események, ezúton fejezzük ki támogatásunkat és szolidaritásunkat Franciaország és a szörnyű cselekményben érintettek felé" - áll az európai szövetség kommünikéjében. 

Az UEFA versenyrendszerében megrendezett mérkőzések egyperces néma megemlékezéssel kezdődnek, a játékosok gyászszalaggal a karjukon lépnek pályára. A magyar kormány vasárnapra nemzeti gyásznapot rendelt el, a Groupama Arénában ennek megfelelő körülmények között várják a szurkolókat a pótselejtezőre. 

A Magyarország-Norvégia Eb-pótselejtező előtti gyászszünettel a párizsi áldozatok mellett a napokban tragikusan fiatalon elhunyt válogatott kapusra, Fülöp Mártonra, valamint az Aranycsapat keretének tagjára, Várhidi Pálra is emlékeznek.

https://valogatott.blogstar.hu/./pages/valogatott/contents/blog/22363/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?