Blogolj!

Kell a pelenka?

Óriási Borussia Dortmund szurkoló vagyok. Annak idején azért választottam ezt a csapatot, mert egyrészt őrült drukkerei vannak, másrészt pedig a sárga-feketék között futballozott egy bizonyos Andi Möller, akit magam jobban kedveltem, mint a posztján futballozó többi német világsztárt. 

Szóval kedveltem a futballista Andi Möllert. Az edzőt viszont nem ismerem, csak a statisztikáira hagyatkozhatok. Azt túlzás lenne állítani, hogy semmiféle edzői tevékenység nem áll mögötte, hiszen az Aschaffenburgnál dolgozott 2007-2008-ban. Az Oberligában történt mindez, ami ha jól emlékszem abban az időben a német negyedik vonalnak felelt meg éppen. Ezt követően pedig a Kickers Offenbach sportigazgatója volt. Azért ez nem a szakma csúcsa. Mondjuk a magyar válogatott sem az elit, de azért mégis más szint. Na meg ez az edzői munka nagyjából hét éve volt...

Azóta? A wikipedia szerint semmi. 

De tulajdonképpen nem is ez a baj a kinevezésével. Nyilván jobban ért a futballhoz, mint a teljes MLSZ. Ezt az is bizonyítja, hogy az elmúlt évtizedek legfontosabb meccsei előtt belenyúltak a válogatott melletti stábba. Nem hiszem, hogy jó az időzítés. A futballistának lelke van. Nem hiszem, hogy célszerű volt most megváltoztatni, a labdarúgók által nagy nehezen megszokott hátteret. 

Lehet, hogy jó megoldás, de irgalmatlan nagy kockázattal jár. És nem azért, mert Szabics Imre jobb, mint Möller, vagy Andrusch József jobb, mint az utódja. De őket már megszokták. Ez ilyenkor fontos. 

És akkor itt van még ez a forduló elhalasztósdi. Nem arról van szó, hogy nem bírnám ki, ha október 31. és november 21. között megállna az NB I – ennél az sem kisebb csapás, ha folyamatosan pályán vannak a legjobbjaink –, egyszerűen az indokot nem értem. Rossz a játékosok kondija, bocsánat Storck szerint: "A játékosok különböző edzettségi állapotban érkeznek meg a keretbe." Ez tulajdonképpen annyit jelent, hogy a megbízott szövetségi kapitány páros lábbal, hátulról rácsúszott a teljes magyar edzői karra.

Amúgy meg az egésznek semmi értelme. 

Megáll a magyar bajnokság. Oké. És akkor Dzsudzsák Balázs, Nikolics Nemanja, Elek Ákos, Németh Krisztián és a többiek, akik abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy nem itthon keresik a kenyerüket? Ők majd leállnak külföldön?

És, ha összejönnek az itthon futballozók, akkor mit csinálnak? Alapoznak és akkor majd fáradtan mennek ki Norvégiába? Legalább lesz mire fogni...

Kicsit olyan érzésem van, hogy úgy járunk, mint az egyszeri gyerek, aki egy irgalmatlan nagyot szeretett volna szellenteni, de nagy igyekezetében becsinált. 

Mondjuk neki volt pelenkája. 

https://valogatott.blogstar.hu/./pages/valogatott/contents/blog/21806/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?