Blogolj!

Hagyjuk a balsorsot...

Olvasom a netes kommenteket a magyar válogatottal, illetve a törökökkel és a kazahokkal kapcsolatban. Szinte mindegyikben benne van a balsors és a magyar átok.

Ne csapjuk már be magunkat, ne keressünk kifogásokat és ne főleg ne okoljunk másokat a saját hibáinkért. Mit kellett volna tenniük a törököknek? Ki kellett volna kapniuk Izlandtól? Vagy miért is vártuk a kazahoktól, hogy majd nem akarnak nyerni Rigában? És különben is mi az a balsors? Meg a magyar átok?

Mondjuk utóbbit talán sejtem. Nem tudunk annyira futballozni, hogy simán kijussunk arra az Európa-bajnokságra, amelyen huszonnégy ország szerepelhet. A selejtezőben ötvenhárom ország vett részt, vagyis az országok közel fele továbbjutott, vagy pótselejtezőn vívja majd ki a részvételt.

Szóval, mi nem vagyunk olyan jó, hogy csak úgy Eb-résztvevők legyünk. A mi csapatunk – amelyet szeretünk! – nem képes arra, amire Kazahsztán, hogy legyőzze a csoport utolsót. Egy pontot szereztünk a Feröer-szigetek által oda-vissza vert Görögország ellen. Egyet. Igaz a csoportleső északírek ellen is ennyi jött össze. Ugyanakkor az meggyőződésem, hogy ha az első fordulóban nem Pintér Attila a szövetségi kapitány, akkor a végén hárommal több pontunk lenne, mert kis túlzással bárki mással legyőztük volna a csoportelsőt. Most mernék rá fogadni, hogy Észak-Írország soha többet nem nyer csoportot. Ha csak nem lesz egy olyan „jó szándékú” ellenfél, mint mi voltunk és nem tanítja meg őket nyerni az első mérkőzésen.

Mondjuk magyar átokról speciel a finnek beszélhetnének, akiket rendre az utolsó pillanatokban intézünk el. A futballban balsors pedig nincs. Van szerencsés csapat. Általában az a csapat van jóban Fortunával, amelyik megdolgozik a kegyeiért.

Lényeg a lényeg: itt állunk a nagy katyvasz közepén és várjuk, hogy melyik válogatottat sorsolja nekünk az UEFA vasárnap. A baj az, hogy elnézve a hetes listát, szinte mindegy is.

A sors egészen furcsa fintora lenne, ha Ukrajnát kapnánk ellenfélnek. Elnézve a spanyolok elleni meccsüket semmi okunk nem lenne az optimizmusra. De már olvasom is, hogy ha a szlovénokat kapjuk, akkor...

Ne is kezdjünk bele... Nincs semmi értelme. Egyelőre senki nem ismeri az UEFA hivatalos kiemelési listáját, csak olyanok adhatnak kapaszkodót, mint a footballseeding.com oldal, amely úgy számol, hogy mi kiemeltek leszünk. De felesleges is ebbe belemenni. A szövetség még ma nyilvánosságra hozza a listáját, aztán okosabbak leszünk, a sorsolás után meg végképp.

De ha megkapjuk a lehető legerősebb ellenfelet, akkor se kezdjünk el „balsorsozni” meg „magyarátkozni”.

UPDATE: Az MLSZ a Twitter oldalán bejelentette, hogy kiemeltek vagyunk! Írország, Dánia, Norvégia, Szlovénia lehet az ellenfél. 

A footballseeding.com rangsora:

Bosznia-Hercegovina  30.367 pont

Ukrajna 30.313

Svédország 29.028

Magyarország 27.142

Dánia 27.140

Írország 26.902

Norvégia 26.439

Szlovénia 25.442

https://valogatott.blogstar.hu/./pages/valogatott/contents/blog/21659/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?