Blogolj!

Nikolics Nemanja: "Rúgom a gólokat, ehhez értek"

Nem semmi kezdet...

Nem, de szerencsére már tavaly is így indult a szezon a Videotonban – mondta a csatár. – Rúgom a gólokat, ehhez értek. Szerencsére a csapatban sokat vagyok játékban, helyzetem is van szép számmal, s ezeket próbálom értékesíteni. Örülök, hogy vasárnap is eredményes voltam, de az bosszant, hogy nem nyertünk. Fontos, hogy egészséges vagyok és folyamatosan szerepelhetek a gárdában.

Nyár óta szerepel Lengyelországban, ennyi idő alatt kialakulhatott már egy kép az ország labdarúgásáról. Össze lehet hasonlítani a magyar viszonyokkal?

Össze, de itt minden más. Nagyon jól éreztem magam Magyarországon is, olyan csapatot kerestem magamnak, mint a Videoton. Nehéz volt meghozni a döntést a váltással kapcsolatban, de mindenképpen olyan klubba akartam szerződni, ahonnan nem kell visszamenni az NB I-be. Lengyelország tökéletes választás volt, sok a néző, támadófocit játsszunk, jól érzem magam.

Milyen a lengyel bajnokság?

Jobb, mint a magyar. Az NB I-ben is vannak jó csapatok, technikás játékosok, de itt a felfogás más és emiatt magasabb a színvonal. Sokkal több a párharc, keményebb a játék. Itt egyetlen csapat sem áll be tíz emberrel védekezni, mindenki támadni és nyerni akar. Még a kis csapatok sem állnak be a kapujuk elé, hogy kihúzzák egy döntetlennel. Élvezik a játékot. Emlékszem, amikor a Videotonnal mentünk valahova, akkor csak az volt az ellenfél célja, hogy elrontsa a futballunkat. Itt ez másként megy. Ez a mentalitás nekem jobban tetszik.

Az interneten fellelhető videókból láthatjuk, hogy sokan vannak a meccseken. Milyen hangulatúak a lengyel bajnokik?

Itt minden szurkoló fanatikus, nagy fociláz van az egész országban. Elég, ha annyit mondok, hogy egy csütörtöki kupameccsen húszezer ember van? Mondjuk ezért cserébe azt várják tőlünk, hogy mindig nyerjünk.

Ehhez képest elég furcsa lesz, hogy Feröer ellen üres lelátók előtt kell futballoznia. Mit szól az UEFA döntéséhez?

Nagyon sajnálom és túl szigorúnak tartom ezt az ítéletet. Annak mondjuk örülök, hogy tőlünk nem vontak le pontot, mint a horvátoktól. Viszont nincs időnk ezen keseregni, meg kell nyernünk a mérkőzést. Sokan nézik majd tévén a meccset, tudom, hogy az egész ország velünk lesz majd, így nyernünk kell.

Számolgatja, hogy hányadik legjobb harmadik a magyar válogatott?

Nem. Két meccsünk van arra, hogy kiharcoljuk a továbbjutást. Rég volt már olyan, hogy az utolsó két játéknapnak még ekkora legyen a tétje a számunkra, mert korábban ebben a szakaszban már nem érintettek minket a lényegi kérdések. Most meg kell nyernünk két találkozót aztán majd meglátjuk mire lesz elég. Egyáltalán nem zavarna, ha pótselejtező nélkül kijutnánk az Európa-bajnokságra.

Az miért van, hogy a klubjában ontja a gólokat a válogatottban viszont nem olyan eredményes?

Egészen más a két csapat. A válogatottban kevesebb lehetőséget kapok, mint a Legiában, hiszen itt folyamatosan kezdek. Ráadásul a nemzeti csapatban nagyobb hangsúlyt kap a védekezés, így kevesebb a lehetőségünk elöl. Annyit megígérhetek, hogy ha pályára lépek, akkor a maximumot adom ki magamból.  

https://valogatott.blogstar.hu/./pages/valogatott/contents/blog/21270/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Ezeket a cikkeket olvastad már?