Blogolj!

Döntetlen Romániával

Önmagában talán nem rossz eredmény a románok elleni 0–0. Viszont az egy pont, tekintve, hogy az északírek nyertek Feröeren nem sokat ér, mert így valószínűleg nem tudunk másodikak lenni a csoportban. Bár, ha ledolgozzuk a románokkal szemben meglévő 3 pontos hátrányt, akkor a két meccs alapján mi leszünk a jobbak. A lényeg az, hogy a következő három meccset meg kell nyerni. Arról most ne is beszéljünk, hogy ha nem születik meg az az egetrengetően rossz döntés, amivel kinevezték Pintér Attilát szövetségi kapitánynak, akkor talán nem kaptunk volna ki annak idején az első meccsen az északírek ellen...

A játéknap további eredményei:

Grúzia–Skócia 1–0, Gibraltár–Írország 0–4, Feröer–Északírország 1–3, Németország–Lengyelország 3–1, Görögország–Finnország 0–1, Dánia–Albánia 0–0, Szerbia–Örményország 0–0

93. perc: Vége a mérkőzésnek.

90. perc: Torje helyett Maxim.

88. perc: Stieber helyett Priskin.

85. perc: Keserű kerül lövőhelyzetbe a 16-osunk előtt, de 18 méterről fölé lőtt.

82. perc: Dzsudzsák lőtt a jobbösszekötő helyéről, ám 19 méterről a kapu fölé emelt. 

Német–lengyel 3–1.

79. perc: Torje lőtt ballal 20 méterről, Király bravúrral mentett a jobb alsó sarok előtt.

78. perc: Sanmaretan helyett Budescu.

75. perc: Szalai vezette bele a védőbe a labdát. Biztos, hogy Nikolicsnak kellett lemennie?

Görögország–Finnország 0–1-re áll. A Feröer–Északír pedg 1–3

72. perc: Chipciu rúta meg Fiolát – sárga. 

Az északírek újra vezetnek Feröeren, már 2–1. Az írek pedig 3–0-ra verik Gibraltárt.

70. perc: Nikolics helyett Németh Krisztián.

69. perc: Keserű végezte el a szabadrúgást, fölé lőtte a labdát. 

68. perc: Popa helyett Chipciu.

67. perc: Torje ment keresztbe a tizenhatosunk előtt, Leandro buktatta, sárga a védő, szabadrúgás a sárgáknak a kapunktól 17 méterre...

65. perc: Dzsudzsák bal oldali szabadrúgása után a 16-os előtt Guzmics felugrott, ezzel megzavarta Stiebert. Guzmics nem illeszkedik ebbe a csapatba...

61. perc: Keserű elveszítette a fejét. Szalai Ádámot cibálta meg a román, aki aztán Guzmicsba is bele akart rúgni. Lökdösődés, feszültség kiengedés, Szalai és Keserű sárga. Szabaddal jövünk.

59. perc: Na most fárszt kaptam. Guzmics és Király egymásra várt, miközben Torje érkezett. A vége az lett, hogy Király kivetődött Torje elé és felszabadított, de nem volt felemelő jelenet. 

A szerbek már 2–0-ra vezetnek az örmények ellen.

51. perc: Labdaszerzés után Stiber lódult meg a kapu felé és 20 méterről ballal lőtt, de Tatarusanu védett a jobb alsó sarok előtt. 

50. perc: Kirikes lökte meg Dzsudzsákot, amiért a román sárgát kapott. Dzsudzsák végezte el a szabadrúgást oldalról és a középen érkező Guzmics öt méterről mellé fejelt. 

49. perc: Torje rá is lőtte a labdát harmincról, de Király magabiztosan védett. 

48. perc: Tőzsér kihagyja a következő meccset, mert fellökte Hobant és kapott egy sárgát. Ez már a második neki a sorozatban, így kedden nem játszhat.

46. perc: Elkezdtük a második félidőt. 

Nézzük az uefa.com statisztikáit. Meglepő, de 39:61 a labdabirtoklási arány a románok javára. Ellenben mi kétszer találtuk el a kaput a vendégek egyszer, viszont csak 61 jó passzunk volt, míg a románoknak 183.

Szalai Ádám az uefa.com képén

45. perc: Egy perc hosszabbítás után vége az első félidőnek. Nem vagyunk rosszabbak a világranglista hetediknél. Sőt. 

39. perc: Újabb helyzet: a tizenhatos előtt Szalai mellel tette a labdát Stieber elé, aki lőtt is, de Tatarusanu megfogta a nem túl erősen a kapuja felé érkező labdát. 

36. perc: Szalai 22 méterről a balösszekötő helyéről vette célba a bal felsőt, de Tatarusanu szögletre mentett. 

Hopp! Feröer kiegyenlített az északír válogatott ellen. Német–lengyel 2–1. 

Nagy a harc!

A román Gabriel Torje és Fiola Attila párharca

31. perc: Leandro indította el a bal oldalon Nikolicsot, aki a tizenhatos bal oldaláról, éles szögből a jobb felső mellé lőtt. 

30. perc: Torje lőtt messziről, messzire a jobb alsótól.

27. perc: Prepelita lőtt egyet. Ilyen még nyugodtan – szokták erre mondani a megyei bajnokikon két szotyi közt. 

Az írek vezetnek Gibraltáron. 

24. perc: Guzmics jön is Juhász helyére. Szóval Guzmics. A lényeg az, hogy nincs az ellenfélnél Marica. 

23. perc: Guzmics vagy Lang beáll majd Juhász helyére, aki sántít. 

Szerbia vezet Örményország ellen. Jó nekik. Már a szerbeknek. Azért, mert vezetnek. 

22. perc: Labdát veszítettünk a 16-os előtt, de Keserű 16 méterről leadott lövését Király vetődve védte a bal alsó sarok előtt. 

21. perc: Popa megráncigálta a felezőnél Eleket. A román kapott egy sárgát. 

Közben egy kép a románok meccs előtti, egymásközti verekedéséről: 

A németek már kettővel mennek a lengyelek ellen.

16. perc: Stieber jobb oldalról emelt középre, de mindki felett átszállt a labda.

13. perc: Nikolics indult meg középen egyedül – lesen...

12. perc: Jobbról jött egy román szöglet, de a végén Leandro felszabadított

Vezetnek az északírek Feröeren és a németek a lengyelek ellen. 

10. perc: Juhászt taposta meg Keserű. Hát nem édes...

5. perc: Dzsudzsák ballal a rövidsarok felé lőtte a labdát, de az mellé ment. 

4. perc: Grigore csapta tarkón Szalai Ádámot. Szabadrúgás a jobb oldalról. 

2. perc: Szabadrúgás, Keserű lőtte 25 méterről – mellé. 

1. perc: Elkezdődött.

Most nézem, hogy a cserék között Bódi kapta a 10-es mezt. Ez se baj, ha nyerünk.

Most viszont szépen szólt a magyar. Az sem zavart senkit, hogy a románok hátat fordítottak. 

Biztos, hogy a román himnusz szól éppen, mert hatalmas a füttykoncert, ugyanúgy ahogy Bukarestben volt a magyarnál. 

Zenekar adja majd elő a két ország himuszát. 

A csapatok már a játékoskijáróban, a lelátón készül az élőkép. Szép lesz.

Mostantól pedig nézzük mi történik a pályán. Hajrá, magyarok!

20.30: Most van a FIFA Fair Play napja. Nem baj. 

20.22: Helyreállt a rend a román szektorban. A vendégek a szokásoknak megfelelően összeverekedtek egymás között. Nyilván a Steaua és a Dinamo szimpatizánsai nem értettek egyet néhány kérdésben. 

20.20: A szurkolók Dárdai Pált éltetik. 

20.11: És íme a "szimpatikus" román drukkerek. 

20.10: Egyelőre több az izgalom a stadionon kívül. 

19.39: Ez meg a román kezdő: Tatarusanu – Papp, Chiriches, Grigore, Rat – Prepelita, Hoban – Popa, Sanmartean, Torje – Keserű.

19.38: Király – Fiola, Leandro, Juhász, Kádár – Stieber, Tőzsér, Elek, Dzsudzsák – Nikolics, Szalai – nekik kell megverniük a románokat az UEFA.com szerint. 

19:34: Csapaterőt vetett be és könnygázt alkalmazott a rendőrség péntek este a Groupama Arénánál, mert a magyar-román futballmérkőzés helyszínéhez közel bejelentett demonstráció "elvesztette békés jellegét" - közölte az MTI-vel az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata péntek este.

A Népligetnél, a Planetárium előtti helyszínre szurkolói demonstrációval egybekötött meccsnézést jelentettek be a Magyar Labdarúgó Szövetség jegyértékesítési rendszere ellen.

Az MTI tudósítója előzőleg arról számolt be, hogy a rendőrök többször összecsaptak az ultrákkal, akiket a stadiontól a Népliget belseje felé szorítottak, könnygázt bevetve.

19.15: Már a magyar válogatot is a stadionban van, a mezek meg az öltözőben. MLSZ/Twitter.

18.46: A magyar válogatott pedig elindult Telkiből.

18.45: Megérkezett a stadionba a román válogatott. Nem baj. 

18.40: Ismét Hír TV: épp arról számol be a helyszíni tudósító, hogy már könnygázt is be kellett vetni a dobálózó szurkolókkal szemben. 

18.10: Azt hittem ezen az oldalon nem kerülnek szóba az illegális bevándorlók. Az alábbi képeket a Keletinél készítette az MTI munkatársa. 

18.05: Magyar futballszurkolók randalíroznak, petárdákat dobálnak a fővárosban a Deák téren, az Astoriánál és a Madách téren péntek délután. Az M1 tudósítója a helyszínről azt mondta: a szurkolók a járdákat foglalják el a környéken, egyre indulatosabbak, agresszívabbak, pedig senki nem provokálja őket, sem a rendőrök, sem a járókelők. Hozzátette: feltehetően a román szurkolókat várják, akik azonban nem érkeznek, viszont egyre több rendőr jön a helyszínre. Az autók lépésben haladhatnak a környéken, de korábban a szurkolók kirohantak az útra, megállították a forgalmat.

18.00: A HírTV híradója ezekben a pillanatokban arról számol be, hogy volt némi összetűzés a szurkolók és a rendőrök közt. 

17.40: Miközben kiderült, hogy az északírek a románoknak szurkolnak (nagy cucc, én meg Feröernek), nézzük meg Hrutka János gólját is. 

16.30: "Fazekas, Fazekas... góóóól!"

13.50: Juhász Roland már hangol. 

12.40: Dárdai Pál Magyarországon nézi meg a nemrég még általa irányított magyar labdarúgó-válogatott Románia elleni Eb-selejtezőjét, de nem az Üllői úti stadionban – írja az nso.hu„Magyarországra repülök, de nem megyek ki a stadionba, nem akarom a helyszínen megnézni a mérkőzést – nyilatkozta Dárdai Pál a bz-berlin.de-nek. – Érzelmileg túl sok lenne, nagyon fájna.”

Dárdai a Hertha vezetőedzőjeként nem folytathatta szövetségi kapitányi munkáját, és bár a válogatott sorsa természetesen érdekli, azt nem akarja, hogy ráterelődjön a figyelem. 

„Egyedül ülök majd a tévé előtt. Ha kimennék a stadionba, mindenki rólam beszélne, ez pedig nem lenne fair” – tette hozzá Dárdai.

11.00: Tizennyolc emberrel szemben indult eljárás a péntekre virradóra Budapest belvárosában történt randalírozás miatt; 16 ember ellen garázdaság, kettő ellen hivatalos személy elleni erőszak miatt - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője péntek délelőtt a rendőrség sajtótájékoztatóján.

Csiszér-Kovács Viktória elmondta: éjfél után egy 100-120 tagú csoport kezdett randalírozni, a Dob utca felől az Erzsébet tér irányába haladtak. Közben több rendőrautót is megrongáltak, egy rendőr könnyebben megsérült - közölte a szóvivő.
A Budapesti Rendőr-főkapitányságon külön nyomozócsoport alakult az ügy kivizsgálására, felvételeket elemeznek a további gyanúsítottak beazonosítása érdekében.
Csiszér-Kovács Viktória tájékoztatása szerint a két, hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsítható férfi ügyében feljelentést tettek az ügyészségen.
Újságírói kérdésre hangsúlyozta azt is: a rendőrség a szükséges erőkkel, eszközökkel biztosítja a magyar-román futballmérkőzést annak érdekében, hogy megakadályozza a jogellenes cselekedetek elkövetését. Emellett mind a fővárosban, mind országhatáron belül a szurkolók érkezési útvonalát érintően fokozott ellenőrzéseket tartanak.

9.45: Így edzett a magyar válogatott csütörtök este. 

9.30: Anghel Iordanescu szövetségi kapitány szerint rendkívül fontos a román labdarúgó-válogatott számára a magyarok elleni pénteki Európa-bajnoki selejtező.

A Groupama Arénában sorra kerülő összecsapást megelőző csütörtöki sajtótájékoztatón a 65 éves szakember megjegyezte, nem volt könnyű dolga a szakmai stábnak a keret összeállításakor, ugyanis többen voltak formán kívül, illetve sérültek. Hozzátette, a jelenlegi együttesből Vlad Chiriches és Gabriel Torje is kisebb sérüléssel bajlódik, de bízik az orvosi csapat munkájában. A tréner elmondta, a fejében egyelőre a kezdőcsapat fele van meg.

Iordanescu megjegyezte, a válogatott szempontjából a legrosszabbkor jött, hogy a román klubcsapatok tizennégy év után nem élték meg az őszt a nemzetközi kupákban, ugyanis így gyengébb formában lévő játékosokkal dolgozhatnak csak.

A pénteki összecsapással kapcsolatban azt hangoztatta, bármi előfordulhat, a magyar csapatot pedig a hazai közönség segítheti majd, amely nagy előnyt jelenthet neki.

románok elleni összecsapásra pénteken 20.45-től kerül sor a Groupama Arénában. Hat forduló után a román válogatott vezeti a selejtezőcsoportot, egy ponttal megelőzve az északír, hárommal pedig a magyar válogatottat. A magyarok szeptember 7-én Belfastban az északírekkel találkoznak.

9.00: Erre mondjuk semmi szükség nem volt... Az MTI beszámolója az éjszakai balhéről: 

"Huligánok randalíroztak csütörtökről péntekre virradó éjjel Budapest belvárosában, a Deák tér és az Erzsébet tér környékén.

Az MTI helyszíni tudósítója azt jelentette, hogy a környéket a rendőrség lezárta. A helyszínen hatalmas a rendőri jelenlét. A huligánok számos rendőrautót megrongáltak. Több jármű szélvédőjét betörték, kereküket kiszúrták. A huligánok a közelben lévő szórakozóhelyekről elhozott székekkel tettek kárt a rendőrautókban.

Az MTI értesülése szerint több személyt előállítottak a környéken, valamint a Liszt Ferenc téren. A rendőrség későbbre ígért tájékoztatást.

Korábban több médium is arról írt, hogy a péntek esti magyar-román Európa-bajnoki labdarúgó-mérkőzésre "hangoló" magyar ultrák nekiestek a meccsre érkezett vendégszurkolóknak.

Az MTI úgy tudja, hogy nemcsak a belvárosban, hanem a Városligetben is volt összecsapás a két tábor között. Médiaértesülés szerint a Városliget felöl a belváros felé tartó ultrák már a Madách tér környékén összecsaptak rendőrökkel is.

Az index.hu helyszíni forrásra hivatkozva megemlíti, hogy a rendőröket megtámadó "feketeruhás kopaszok" közül egyet biztosan elfogtak, míg többeket az Astoria környékén kaptak el.

A vs.hu arról írt, hogy a környéken több hangos durranás is hallatszott, egyelőre nem tudni, hogy ezeket mi okozta.

https://valogatott.blogstar.hu/./pages/valogatott/contents/blog/20059/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?