Blogolj!
Lothar Matthäusnak arról is van véleménye, amit nem is látott

Lothar Matthäusnak arról is van véleménye, amit nem is látott

2017.06.14. | Kecskés István

A magyar válogatott arcpirító andorrai vereségével kapcsolatban elmondta már a véleményét néhány bukott edző, de most Lothar Matthäus is beszáltt a csapatot ekézők közé. Pedig…

Tovább
A sportközgazdász tévedésekre alapozva szídja a rendszert…

A sportközgazdász tévedésekre alapozva szídja a rendszert…

Tovább
Válogatott: Storck elbújt és már az utódjáról pletykálnak

Válogatott: Storck elbújt és már az utódjáról pletykálnak

Tovább

Marseille magyar város

2016.06.17.
Egy nappal a meccs előtt kijelenthetjük, hogy Marseille-t elfoglalták a magyar drukkerek. Mindenhol magyarul beszélnek az emberek, számtalan magyar zászlót látni város szerte. Közben persze megjöttek az izlandiak is, akik egyelőre leginkább a halpiaccal foglalkoznak, mondjuk nem csoda, hiszen miközben mi néha fintorgunk, ők szakmailag figyelik a helyzet.

Szalai Ádám könnyei

2016.06.15.
És Szalai Ádám sírt a kispadon. Mi meg a lelátón. A csatár gólt szerzett Ausztria ellen, majd nem sokkal később lecserélte őt Bernd Storck. Lehet, hogy már korábban is akarta, de nem tette meg és ez nagyon bejött. A magyar válogatott sokszor elátkozott centere gólt szerzett, majd leült a kispadra a csere után és könnyezett. Így volt ez rendjén.

Bizalom és remény

2016.06.13.
Megkezdi szereplését az Európa-bajnokságon a magyar válogatott. Bizalom és remény. Talán ez a két szó jellemzi legjobban azt a hangulatot, ami körülveszi most a csapatot. Bízunk a játékosokban és reménykedünk a csodában. Harminc évvel az utolsó világbajnoki és negyvennégy esztendővel a legutóbb EB-szereplés után kedden visszakerülünk a futball térképére.

Euro2016: az egész labdarúgásunk a tét

2016.06.05.
Számoljuk vissza a napokat az EB-rajtig. Közben kikaptunk Németországban 2–0-ra, de ez igazából senkit sem érdekel. Június 14-én Ausztria ellen kezdődik a torna, aminek a tétje sokkal nagyonn annál, hogy továbbjutunk-e a csoportból, vagy éppen hány pontot szerzünk a csoportban. A magyar futball megítélése forog kockán.

A németek elleni meccs csak játék

2016.06.04.
A világbajnok német válogatott elleni találkozóval zárja a felkészülését Bernd Storck csapata az Európa-bajnokság előtt. Ez az a meccs, amin aztán egyáltalán nem számít az eredmény. A németek sokkal jobbak, mint a magyar válogatott, ez nem is lehet kérdés. Tíz nap múlva Bordeaux-ban az osztrákok ellen kell futballozni. Na ott már számít az eredmény.

Euro 2016: keretbe zárt csapat

2016.06.01.
Bernd Storck megnevezte azt a huszonhárom játékost, akik ott lesznek a franciaországi Európa-bajnokságon. Nagy csoda nincs a névsorban. Benne van Szalai Ádám – biztos volt, hogy így lesz –, hiányzik belőle Gyurcsó Ádám, aki a legutóbbi felkészülési mérkőzésen jól teljesített. Nézzük, hogy mit mutat ez a keret.

Az éjjel soha ne érjen véget!

2016.05.21.
Nem tudni még mit hoz az Európa-bajnokság, de annyi biztos, hogy ezt a válogatottat nem nagyon lehet nem szeretni. Kicsit kezd a csapat arra az útra lépni, mint a hokisok együttese és ezzel együtt a közönség is elfogadja a helyzetet. Nyilván nem tudunk annyira futballozni, mint Portugália, vagy éppen Németország, de szívvel lélekkel küzd a csapat. Ez sem kevés.

Kalou elárulta mit jelent Dárdai Pál a Herthának

2016.05.18.
Salomon Kalou az elefántcsontparti válogatott meghatározó játékosa. A futballista a hétköznapokban a Hertha BSC játékosa, vagyis Dárdai Pál irányítása mellett készül. A csatár szerda este, csapata magyarországi edzése után nyilatkozott laptársunknak, a sportfaktor.hu-nak és elárulta, hogy mit jelent a magyar szakvezető a német csapatnak.

Király Gábor: 40!

2016.04.01.
Király Gábor ma ünnepli 40. születésnapját. A kapus 101 alkalommal szerepelt a válogatottban – ezzel holtversenyben áll az első helyen Bozsik Józseffel –, de volt a német élvonal legjobb kapusa is. Angliában is letette névjegyét és most is sokat tesz azért, hogy a Haladás a várakozások felett teljesítsen. Emellett persze készül az Európa-bajnokságra.

Akkor álmodjunk!

2016.03.28.
Milyen eredmény ez az iksz a horvátok ellen? Tök mindegy. Nem ez a lényeg. Vegyük észre, hogy ez egy edzőmeccs volt. Nincs az a szurkoló, aki pontosan emlékszik arra, hogy a kedvenc csapata mit játszott a téli felkészülés alatt egy tesztmérkőzésen. Sőt. Ha csak a végeredményből indulunk ki, akkor ezek a meccsek megtévesztőek is lehetnek. A játék a lényeg.

Ezeket a cikkeket olvastad már?